Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Josefine Haaga och Thomas Gunnarsson

Stenö camping med stjärnglans

Stenö Havsbad & Camping är en av Norrlandskustens mest utvecklade campinganläggningar och Gävleborgs läns enda fyrstjärniga camping.

Det är tidningen Expressen som redovisar resultatet av den årliga bedömningen av campinganläggningar som SCR, Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation, gjort.

Stenö Havsbad & Camping är ensam om det höga betyget från Fyrishov Stugby och camping utanför Uppsala i söder till Norrfällsviken på Höga Kusten i Ångermanland, en kuststräcka på drygt 45 mil.

- Det är ett resultat som heter duga och naturligtvis mycket glädjande för Söderhamns kommun som äger och utvecklar campingen, säger campingföreståndaren Thomas Gunnarsson.

Kommunen tog över Stenö Camping 2010 från Nordic camping med målet att putsa upp den nedslitna pärlan på Jungfrukusten.
Då var campingen på väg att tappa en av de tre stjärnorna i klassificeringssystemet som finns för svenska campingplatser.
Sedan övertagandet har Stenö Camping steg för steg höjt kvaliteten på allt ifrån byggnader till husvagnsplatser, service, personal och rekreationsområdet som omgärdar anläggningen, en mil öster om Söderhamns centrum.

Nu har alltså campingen fyrstjärnig status.
- Vi har öppnat upp Stenö mot havet och gett det rörliga friluftslivet ett lyft för ortsbor och campare. Många är och har varit inblandade i förbättringarna för att öka trivsel och tillgänglighet. Det är ett omfattande lagarbete där vi sett både anläggning och människor växa. Att se medarbetare utvecklas som personer är väldigt tillfredställande, säger Thomas Gunnarsson.

Stora gallrings och röjningsinsatser har utförts för att ta bort träd, buskar och sly. Det har gjort allt mycket ljusare och trivsammare på området, till glädje för campare och solbadare. Lägg därtill ett nyanlagt promenadstråk som också kan nyttjas av rullstolsburna.

Stenö brygga, porten mot havet invigdes ifjol, och är välkomstarmen för båtburna gäster. En ny bastuflotte finns också på plats utanför den långa, fina, fräscha stranden.

Förra säsongen ökade Stenö Havsbad & Camping omsättningen med 20 procent. Totalt är ökningen 153 procent sedan kommunen tog över anläggningen för fyra år sedan.

- Vi investerar överskotten i anläggningen och jobbar målmedvetet på för att göra något bra ännu bättre, säger Thomas Gunnarsson.

Under 2013 bodde cirka 20 000 på campingen som har 122 elplatser och elva stugor till uthyrning.

- Vi noterar att många norrmän och tyskar hittar hit. Det faktum att vi nu är en fyrstjärig camping gör vår anläggning attraktivare för dem som planerar sina semesterresor. Bättre marknadsföring kunde vi knappast ha fått, säger Thomas Gunnarsson och håller tillsammans med sin vapendragare Josefine Haaga  upp Expressens löpsedel med Stenö Camping i den säljande rubriken.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-12-02

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter