Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Stort intresse för fiskeutveckling

Länsstyrelsens Christer Öhrn hävdar att Söderhamns kommun har ett av landets mest utvecklade fiskevattenssystem.
- Kul att höra! Det massiva åtgärdspaketet enligt vår fiskeplan har verkligen gett resultat, säger planeringschef Ingemar Olofsson belåtet.
På måndagskvällen hade Plan- och utvecklingsavdelningen på Kultur och samhällsutvecklingsförvaltningen kallat till informationsmöte för fiskevårdsföreningarna i kommunen.
Uppslutningen var total.
Alla föreningar var på plats!
Ingemar Olofsson och fiskeutvecklare Janne Lundstedt berättade om det framgångsrika arbetet med fiskeplanen.
Den togs fram 2003 och började betas av 2004. Under sju intensiva år har 420 kilometer vandringsleder för fisk öppnats i vattensystemen.
Det har inte varit gratis.
Ekonomiskt stöd från i huvudsak myndigheter och EU har finansierat arbetet med fiskeplanen. Totalt 22 miljoner kronor har satsas på fisket!
40 heltidsanställda har i olika samverkansformer haft sysselsättning i projektet.
Inom kort går Janne Lundstedt i pension från Söderhamns kommun. Han överlämnar nu fiskeprojektets fortsatta arbete till Anderas Håberg på Plan- och utvecklingsavdelningen:
- Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa fiskeföreningarna med idéer och tankar om fortsatt utveckling av den fina grund som nu är lagt i våra vattensystem, säger Andreas.
Generationsskiftet på Kultur och samhällsutvecklingsförvaltningen medför också att föreningarna får vända sig till Mattias Regnander för frågor om föreningsbidrag.
Tidigare fritidsansvarige Nisse Bohman har lämnat sin tjänst, men vikarierar nu någon månad som kultur- och fritidschef.
Fiskeplanen är i det närmaste i mål. Fokus flyttas nu från restaurering och återställning till förvaltning och utveckling genom fortsatt arbete med tillgänglighet och fisketurism.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2011-03-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter