Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Tummen upp för våra SM-arenor

Söderhamn får beröm för de arenor som ska användas under SM-veckan, och att vi samarbetar med våra grannkommuner. Arbetet med att förbereda arenorna går på högvarv.

Nu är det klart att 21 idrotter deltar under SM-veckan. Tävlingarna bjuder på de mest skiftande upplevelser. Kända och okända idrotter. Svischande skidor och vrålande motorer på Hällåsen, dunsen när styrkelyftarnas tyngder landar på Söderhamns teaterscen.

Sveriges Television (SVT) är imponerade av Söderhamns arenatillgångar. Att vi har så många arenor i en så liten kommun och att de ligger centralt. Att vi tänker kreativt och även öppnar dörren för andra kommuner.

Samarbete och långsiktighet

Niclas Brodin samordnar kommunens arbete med alla arenor. Han har haft bråda dagar och prisar det breda samarbetet och det långsiktiga tänket.

- Många av de anpassningar vi gör blir permanenta förbättringar, som utvecklar arenorna för framtiden. Nu kan vi också se långsiktigheten i politiska beslut, när de ger bra effekter, menar Niclas Brodin.

Nyckeln till att utveckla arenorna heter samarbete.

- Vi är många olika kompetenser. Det är nyttigt att göra såna här grejer. Vi hittar nya arbetssätt och lär oss under vägen. Vi kommer att kunna jobba effektivare tillsammans framöver, säger Niclas Brodin.

Söderhamn NÄRA hittar kreativa och bra lösningar för att el, fiber, värme och renhållning ska funka smidigt på arenorna. SM-projektets miniprojekt för integration förbereder arenorna. Människor får komma in i sysselsättning, i ett sammanhang. Plötsligt står man där i SM-tröja och pratar tornbygge med SVT, löser uppgifter och gör skillnad.

Flera kommuner tillsammans

Söderhamn öppnar också dörren till samarrangemang med grannkommunerna - det är unikt för SM-veckan.

-  Vi försöker göra varandra bra! Det känns självklart att öppna dörren mellan kommunerna, vi har mycket kommunal samverkan i Hälsingland, menar Niclas Brodin.

Alpina tävlingar kommer att avgöras i Bollebacken i Bollnäs och på Hassela Ski Resort.

21 idrotter inomhus och utomhus

21 idrottsförbund vill ordna svenska mästerskap (SM) i Söderhamn. Många tävlingar anordnas tillsammans med aktuell lokal förening.

Flera utomhusidrotter sker på snö och is: alpina skidgrenar och längdskidåkning, rodel, issegling, draghund, och motorsporter med bil och snöskoter.

Flera inomhusidrotter deltar också. Brottning, styrkelyft, bowling, jujutsu och dans känner nog många till. Vill du se saker flyga i luften kan du kolla in softboll, och ultimate frisbee. Vill du uppleva ekvilibristiska balansövningar och kontroll kan du satsa på cykeltrial, rullstolsinnebandy och rullstolsdans.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2017-02-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter