Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Lagbild SIF

Världsstjärnas första möte med Söderhamn

Hon har vunnit OS, VM och EM-guld. Rest jorden runt och upplevt det mesta inom idrotten.
Nu har Carolina Klüft för första gången satt ner foten i Söderhamn – som ambassadör för Friidrotts-SM i skärgårdsstaden 7-9 augusti.

Hällåsens friidrottsarena onsdag kväll klockan 17,00. Ett 20-tal ungdomar värmer upp på de flotta banorna. Solen lyser och det värmer i allas friidrottshjärtan. Säsongen är här och sommaren blir historisk för SIF-friidrott. Det blir SM för första gången någonsin i Hälsingland. Något som alla gläder sig till. Inte bara arrangören SIF-friidrott, utan hela Söderhamns kommun , Gävleborgs län och inte minst ett engagerat friidrotts-Sverige.
Pulsen stiger när en av landets genom tiderna mest meriterade idrottsutövare kliver in på arenan och möter ungdomarna som inte ha kommit till vilket träningspass som helst.
- Ni kanske inte vet vem jag är? Säger Carolina och presenterar sig för framtidens friidrottare som har autografblocken liggande i sina väskor ett trestegshopp från vattengraven där OS-guldmedaljören i sjukamp från Aten 2004 står bekvämt och delar med sig av sin idrottsglädje.

CK & ungdomar

Carolina Klüft pratar mycket om glädjen, att ha roligt tillsammans i grupp och med sig själv och publiken på tävlingarna.
Även om inte stämningen når upp till den hon upplevde själv i Kingston, Jamaica 2001, då hon vann JVM-guld, så är Carolina övertygad om att SM ligger rätt i Söderhamn, veckorna innan VM i Beijing, Kina.
- Min erfarenhet är att det brukar bli trevliga tävlingar när de går i små städer, då brukar alla sluta upp och mycket publik kommer dit. Jag tror och hoppas att det blir så i Söderhamn också, säger Carolina.
Själklart kommer Carolina Klüft till Söderhamn för att följa SM-tävlingarna. Hon är numera att beteckna som en inofficiell SM-ambassadör.
- Det här är mitt första besök i staden. Jag har bara åkt förbi på E4:an tidigare. Det finns en del att upptäcka. Jag känner några från Söderhamn genom friidrotten, Ulrika Johansson och Emma Agerbjer…
Det första Carolina mötte i Söderhamn var Världsarvet Erik-Andersgården i Asta, Söderala där presschefen Johan Storåker bjudit in till presskonferens.

CK & PF

- Jag gillar gamla trähus, det här var intressant och det är bra att det finns sådana som Per Forsell som vill lägga ner tid på och bevara och underhålla gårdar som det här, säger Carolina innan hon beger sig till CFL för att hålla föreläsning om sin enastående idrottskarriär.
Det blir ett fyrverkeri av minnen, känslor och äventyr. Framgångar, motgångar, media och förmågan att plantera rätt tankar.
- Glädjen, att tro på det man gör och inte släppa in negativa tankar…det är en del av förklaringen till att jag lyckades. Plus mycket hårt arbete, förstås.

CK på CFL

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-05-07

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter