Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Vättern-Leif skyltar för friidrotts-SM 7-9 augusti

Efter 30 mil i cykelsadeln och ännu en genomförd Vätternrunda är Leif Sjödin, 63, tillbaka på friidrottarnas SM-kansli på Gågatan i Söderhamn.
- En underbar, men kort semester, skrattar säljarprofilen om sin 34:e sväng runt Sveriges näst största sjö.

Han är van att jobba i både med och motvind, regn, sol, värme och kyla. Vätternrundan har härdat psyket:
- Årets runda var kanske den bästa sedan premiären 1976. Fantastiskt väder, härligt sällskap med goda vänner och ingen värk i låren. Det rullade på hur bra som helst från start till mål. Mitt gäng startade för övrigt med prins Fredrik av Danmark…
Leif Sjödin berättar inlevelsefullt om tjusningen med cykel har all anledning att känna sig nöjd, trots relativt få träningsmil.
- Rutinen finns där efter alla år, jag vet hur jag ska lägga upp utmaningen och mina ben gillar att trampa länge, skrattar den tidigare ishockeyspelaren som inte ville träna inidividuellt men gärna i grupp.

Nu kavlar Leif upp ärmarna upp för att knyta så många sponsorer och samarbetspartners som möjligt till SM-tävlingarna i friidrott på Hällåsen 7-9 augusti. Ett gigantiskt lagarbete i lag med hundratals andra ledare och funktionärer.
Precis som marknadsansvarige vill ha det.
- Ett intensivt men spännande jobb väntar i sommar där vi tillsammans i Söderhamn gör folkfesten, säger Leif Sjödin som fick avtalspension från Mittmedia i augusti 2014.

Kontaktnätet inom Söderhamns näringsliv är imponerande brett efter att ha jobbat som annonssäljare i staden sedan 1978 på Söderhamns Kuriren och även i egen regi.
Hur upplever du responsen för att satsa på SM?
- Som god! Kommunen och Söderhamn Nära ställer upp bra med olika tjänster. Jag bokar upp företag och besöker dem. Presenterar SM och vilka möjligheter de har att vara med på tåget.  Många vill ställa upp. Med Cityföreningen jobbar vi på att höja pulsen och stämningen i centrum. Vi vill ha en folkfest både på arenan och runt omkring i stan.

Leif Sjödin bläddrar i sitt kompendium med argument och erbjudanen. Diamantpartner, guldpartner…SM-partner, sponsorbyn. Det kostar allt ifrån 50 000 kronor till 3000 kronor att synliggöra sig i det lokala konceptet. För pengarna kan man bland annat få TV plats för arenareklam.
SVT sänder från tävlingarna och närmare en miljon tittare väntas följa Sverige-elitens kamp om medaljerna.
I potten för de aktiva ligger också VM-biljetter till Beijing.
För Leif Sjödin är det glädjen att göra något bra i och för Söderhamn som är drivkraften. En insats som under alla omständigheter går till historien som det första friidrotts-SM:et någonsin för seniorer i Hälsingland.

Av Torbjörn Nordvall

Mer information om Friidrotts-SM

Man kan även följa SM på Facebook, Twitter och Instagram.

www.facebook.com/friidrottssm2015

https://twitter.com/FriidrottsSm

https://instagram.com/friidrottssm

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-06-24

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter