Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Holmsveden

Sagberg

Sagberg

I Holmsveden finns Sagbergs vandringsleder, klapperstensfält, spännande grottor och milsvid utsikt. Ödmårdens trolska storskogar hyser björn, älg och Sveriges kanske största lodjursstam.

Holmsvedenbygden bjuder på fina möjligheter till fiske och kanotpaddling. Tönnångerssjön, där isarna fryser först, lockar långväga besökare som vill åka långfärdsskridskor. Badar gör du vid Långbo i Storsjön eller Badudden i Härnebosjön.

Det första tåget stannade här 1877. En familj startade handel, en annan öppnade krog. Sedan dess har huvudgatan haft ett drag av vilda västern, en tradition som lever än idag. Den sista lördagen i augusti är det Westerndagen på Main Street i Holmsveden. Holmsveden har än idag en station vid Norra Stambanan, där ortsborna kan pendla till arbete och studier.

Tönnångers Yxkastare är Sveriges största yxkastarklubb och har flera svenska mästare.

Vid Gårdsjösundet finns den största utgrävningen från stenåldern i kommunen. Holmsveden var boplats redan för 8500 år sedan.

Nära Holmsveden finns kommunens högsta naturliga punkt, Storberget 357 meter över havet.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Relaterad information


www.holmsveden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Granskad/Uppdaterad: 2016-06-30

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter