Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Prins Daniel på plats när Step It Up UF tog silver

Det var fullt ös och Prins Daniel fick stående ovationer när han invigde SM i Ung Företasgsamhet 2011. Step It Up UF från Saffangymnasiet kom på en imponerande 2:a plats i kategorin "Bästa affärsplan".
Eleverna som byggt sina montrar under måndagen var spända av förväntan när mässan slog upp portarna efter den pampiga invigningen.

De allra bästa UF-företagen från hela landet fanns på plats för att tävla om de åtråvärda prisererna. Montrarna var av mycket hög klass och företagen fantastiskt duktiga på att marknadsföra sina tjänster och produkter.

Det blev inget pris för Jennie Jonsson i Märkvärdigt UF (tävlade i "Bästa UF-företag") men många beställningar däremot. Det bästa med att vara med på SM enligt Jennie var att få vara med om den fantastiska upplevelsen och att se vilken hög klass det var på alla företag som var med.

Step It Up UF (Emil Helmersson, Matilda Olsson och Adam Skhiri) stod för en av mässans mest bejublade uppträdanden. Några av deras elever hade rest ner till Stockholm och bjöd på en mycket uppskattad dansuppvisning. Det blev inget pris för företaget i kategorin "bästa tjänst" men Matilda berättar att de är otroligt stolta över sin insats - att ta sig till SM och dessutom bli näst bäst i Sverige!

SM-dagarna avslutades med en galamiddag vilken var en av höjdpunkterna enligt eleverna. Bästa UF-företag blev Lindmarks Servering UF från Helsingborg. Det roligaste på galan enligt Emil var när Adam lyckades övertala servitören att bjuda hela gänget på dubbla efterrätter.

Till sist var det då dags för Staffangymnasiet att lämna över titeln "Sveriges bästa skola på Ung Företagsamhet". Priset gick till Borgarskolan från Malmö. Om det vore möjligt att vinna två år i rad så hade Staffangymnasiet gjort det!

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2011-05-12

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter