Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Projekt Drivkraft på Cypern

Gruppbild med nationella vinnare från 27 europeiska länder. Bibbi Lodmark från Söderhamn syns i mitten av mittenraden.

Projekt Drivkraft på Cypern

Projekt Drivkraft Söderhamn har representerat Sverige i en konferens på Cypern. Drivkraft Söderhamn vann i somras en nationell kategori i tävlingen Europeiska utmärkelsen för främjande av företagande.
Europeiska kommissionens ordförande José Manuel Barroso invigningstalade på SME* Assembly 15 - 16 november 2012 i Nicosia på Cypern. Han var mycket tydlig med att små och medelstora entreprenörer är nyckeln till Europas framtid.

I Kina och USA är det enligt mätningar fler som drömmer om att bli entreprenörer, än det är i Europa. Att öka antal entreprenörer och så kallade gröna innovationer är Europas utmaning.

Innovationer skapar tillväxt


Lösningen på Europas problem är innovationer som skapar tillväxt och jobb. Framöver kommer det att vara svårmätbara kompetenser som avgör om du lyckas och kan få jobb. Personliga egenskaper som social förmåga, förändringsbenägenhet och kapacitet till problemlösning står i centrum.

- Små och medelstora företag ska få Europa att blomma igen, menade Barosso.

Drivkraft Söderhamn


Bibbi Lodmark är processledare i skolprojektet Drivkraft Söderhamn. Hon representerade Söderhamns kommun och Sverige eftersom Söderhamns kommun är nationell vinnare 2012 i kategorin Främjande av entreprenörskapsanda, i tävlingen Europeiska utmärkelsen för främjande av företagande.

Den europeiska kategorin vanns av ett projekt från Cypern, där kvinnliga entreprenörer startat en bank för kvinnligt nyföretagande för att öka andelen företag.

*SME är en vanlig term inom EU. Den engelska förkortningen står för Small and Medium-sized Enterprise. På svenska blir det: små och medelstora företag (SMF).

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2016-02-02

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter