Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Staffangymnasiet är årets bästa UF-skola i Sverige

I skarp konkurrens från landets övriga gymnasieskolor tog Staffangymnasiet hem segern som årets bästa skola i Ung Företagsamhet. Priset delades under tisdagkvällen ut vid mässan i Älvsjö som dagen innan invigdes av Statsminister Fredrik Reinfeldt.
Stolta företrädare från Staffangymnasiet och Söderhamns kommun fanns på plats vid Älvsjömässan under tisdagskvällen för att mottaga priset som årets bästa skola i ung företagsamhet. Så sent som förra veckan påvisade Svenskt Näringslivs mätningar att Söderhamn har landskapets bästa företagsklimat, ikväll var det alltså dags för kommunens unga att visa att de också, milt uttryckt, ligger i framkant när det gäller företagsamhet.
- Jag är så glad och stolt. Det visar sig att det lönar sig att satsa långsiktigt och strategiskt, säger en rörd och lycklig Eva Tjernström Kommunstyrelsens ordförande, på plats i Älvsjö.

"Genom att arbeta med en väl förankrad och långsiktig strategi, där satsningen på de engagerade lärarna är tydlig och samarbetet mellan utbildningsprogrammen uttalad, framstår det både i detaljer och helhet att ett utmärkt, lärande exempel för Ung Företagsamhet i skolvärlden finns på Staffangymnasiet i Söderhamn" lyder motiveringen.

Gymnasiechefen Tomas Hartikainen, Barn- och utbildningsnämndens ordförande Sven-Erik Lindestam och Ingrid Nyström, tidigare projektledare för UF i Söderhamn, hade även de slutit upp i Älvsjö tillsammans med elever och lärare från skolan.
-  Så kul att satsningen på UF lönar sig! Ett utmärkt jobb är utfört av elever, lärare och skolledning. Beröm också till Ingrid Nyström för det jobb hon utfört, är Sven-Erik Lindestams första kommentar efter prisutdelningen.

UF-företagande är ett koncept för gymnasieelever 16 - 20 år. Eleverna får under arbetets gång stöd och hjälp av lärare och av rådgivare från näringslivet. Under loppet av ett läsår får eleverna starta, driva och avveckla ett UF-företag. Inte mindre än 23 procent av alla ungdomar som drivit ett UF-företag under sin gymnasietid blir också företagare senare i livet. I snitt anställer de fyra personer var, vilket hittills genererat inte mindre än 188 000 arbetstillfällen i landet. Av denna statistik att döma kan vi nöjt konstatera att UF-företagandet i Söderhamn är ett välkomnat och fungerande arbete för Söderhamns framtid.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2011-09-22

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter