Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

8 D från Norrtullskolan på tredje plats i regionfinalen av Teknikåttan

Klass 8 D från Norrtullskolan kom idag på tredje plats i regionfinalen av Teknikåttan som hölls i Borlänge.

Klass 8 D från Norrtullskolan tillsammans med klasslärare och Ylwa Bjelksäter, teknikutvecklare på KomTek, åkte igår kväll till Borlänge för att tidigt i morse kliva upp och tävla i regionfinalen av Teknikåttan.

Under dagen har de redovisat en klassuppgift och löst uppgifter som både var frågor och praktiska uppgifter och experiment. När tävlingen var avgjord slutade 8 D på en hedrande tredjeplats och tog därmed med sig 2 500 kronor till klasskassan.

Teknikåttan är en spännande tävling i teknik och naturvetenskap för elever i klass åtta. Tävlingen arrangeras gemensamt av ett antal högskolor och universitet i landet och sker i tre etapper med en avslutande riksfinal. Syftet med tävlingen är att få fler ungdomar att bli intresserade av teknik och naturvetenskap genom att relatera till tekniken i vår vardag. Dessutom ska ungdomarnas tilltro till sitt eget sunda förnuft ska stärkas. Årets tema är Hit & Dit. Det handlar alltså om transporter och kommunikation, och om teknik, biologi, fysik, kemi och matematik i allmänhet.

Granskad/Uppdaterad: 2014-04-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter