Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Elev och lärare samarbetar.

Dags att ansöka till lovskola

Har du svårt att nå kunskapskraven i matematik, engelska, svenska och svenska som andraspråk? Ta chansen och delta i sommarlovsskolan. Sista ansökningsdag är 28 maj.

Nu kan du söka till lovskola på sommarlovet om du tror att du inte kommer att uppnå godkända betyg i ämnena matematik, svenska, engelska eller svenska som andra språk. Lovskolan vänder sig till dig som går i årskurs 6-9. Lovskolan kommer att vara på Norrtullskolan 18-29 juni. 

Syfte

Syftet med lovskolan är att lära dig mer i ämnet så att kursplanemålen kan nås och att du kan uppnå minst godkänt betyg.

Realistiskt sett kan lovskolan hjälpa dig att nå betyget i ett av ämnena - under förutsättning att du låg nära godkänt under det gångna läsåret.

Genomförande

Under den första dagen av lovskolan går du igenom med läraren vilka kunskapskrav du uppnått och vilka som ännu inte nåtts för att få betyget godkänt. Utifrån detta samtal, tillsammans med den planering som din ordinarie lärare skickat med, planeras mer i detalj hur arbetet ska läggas upp. 
 
Undervisning och handledning pågår 18-29 juni kl 8.00 - 14.00 med undantag för den 22 juni (midsommarafton). Lunch serveras i Norrtullskolans matsal.

Om du har funderingar kring lovskolan vänd dig till din lärare eller studie- och yrkesvägledare.

Anmälan

Ansökan till lovskolan görs av dig och din vårdnadshavare senast den 28 maj 2018. Lämna eller skicka anmälan till expeditionen på din skola.

Ansökningsblankett för lovskolaPDF (pdf, 60.7 kB)

Granskad/Uppdaterad: 2018-05-09

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter