Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Enskilda skolfoton på barn och elever upphör att gälla

I fortsättningen kommer skolofoton på enskilda barn och elever ej längre att tas. Samtliga förskolor och grundskolor i Söderhamn omfattas av beslutet och kommer att gälla tills vidare.

Söderhamns rektorer och förskolechefer inom förskola/grundskola har fört en diskussion i rektorsgruppen under en längre tid som resulterat i ett beslut om att enskilda foton på barn och elever inte ska tas.

Anledningen till beslutet beror bland annat på att fotograferingen inte tillhör förskolans/grundskolans kärnuppgifter samt att det tar tid att administrera och den stjäl undervisningstid.

Det kommer dock tas gruppfoton samt bilder till skolkataloger som vårdnadshavare kommer få erbjudande om att köpa. Dessa foton tas främst på grund av att det underlättar arbetet för större delen av förskolans och skolans personal.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-10-03

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter