Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Eva-Britt Hartikainen blir ny skolchef

Efter 20 år som rektor antar Eva-Britt Hartikainen en ny utmaning som ny verksamhetschef för grundskolan, grundsärskolan och Kulturskolan i Söderhamns kommun.

- Det känns både spännande och utmanande.

Eva-Britt Hartikainen är ingen nykomling i skolvärlden. Med sig i portföljen har hon 20 års erfarenhet som rektor, en yrkesbana hon styrde in på 1998. Hon kliver nu in i rollen som verksamhetschef för grundskolan, grundsärskolan och Kulturskolan.

– Rektorjobbet är fantastiskt roligt. Jag brukar säga att jag älskat varje sekund. Men jag har varit tillförordnad skolchef på halvtid en tid och det har varit spännande och roligt och lite utmanande. Utifrån det så kände jag att det var dags, säger Eva-Britt Hartinkainen.

Erfarenheterna från åren som rektor är bra att ha med sig in i den nya rollen, tror Eva-Britt Hartikainen, som kommer laddad till sitt nya uppdrag.

– Jag tycker att det finns en hel del att göra. Vi har mycket spännande på gång och projekt som är igång och som vi måste hålla i. En viktig ledstjärna på alla nivåer är att allt vi gör ska ha bäring i det som händer i klassrummen. Det som händer där är det som gör skillnad för barnen och det är vårt uppdrag.

I Eva-Britt Hartikainens verksamheter ingår tolv grundskolor, grundsärskolan på Stenbergsskolan i Ljusne och så Kulturskolan. Där finns fler än 2 000 elever – och också många utmaningar. Den nya verksamhetschefen plockar ut några.

– Våra resultat kan bli bättre. De är inte jättedåliga men det finns saker att göra bättre, både när det gäller kunskap men också trivsel, trygghet och arbetsro. Skolsegregationen är också ett problem som vi måste fundera över. Och för personalen tror jag att kollegialt lärande blir fortsatt viktigt, både på lärar- och rektorsnivå.

Eva-Britt Hartikainen börjar på sin nya tjänst den 1 augusti.

Kvinna står på skolgård.

Eva-Britt Hartikainen är ny chef för grundskola, grundsärskola och Kulturskolan från och med 1 augusti.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2018-06-15

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter