Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Förstelärare, förskoleutvecklare och blivande ledare utsedda

Barn- och utbildningsförvaltningens förstelärare, förskoleutvecklare och blivande ledare presenterades under tisdag eftermiddag. De påbörjar omgående sina uppdrag som pågår fram till läsårets slut 2014/2015.
Idag har de nya förstelärarna, förskoleutvecklaren och ledarskapsspår presenterats. Totalt ansökte 48 lärare om de olika uppdragen. Uppdragen påbörjas omgående och pågår fram till läsårets slut 2014/2015.

Förstelärare är en ny karriärmöjlighet för lärare som staten har infört medans satsningen på förskoleutvecklare och det s k ledarskapsspåret finansieras av barn- och utbildningsnämndens egna pengar.

Karriärtjänsterna fördelas på sju förstelärare, en förskoleutvecklare och fem så kallade ledarskapsspår. De nya möjligheterna ska höja attraktiviteten i yrket och medföra förbättrad undervisning i skolan.

Nedanstående medararbetare har utsetts till de olika uppdragen och de arbetar för närvarande vid namngivna enheter. Uppdraget kan komma att förläggas till en annan enhet än den de för närvarande arbetar vid.
Förstelärare
Tina NordStentägtskolan
Helena Palm HöijerÖstra skolan
Jenny StockhausNorrtullskolan
Ann-Britt RönströmNorrtullskolan
Lotta PalmVågbroskolan
Catharina NorgrenStaffangymnasiet
Joakim GuneriussonStaffangymnasiet
Förskoleutvecklare
Karin ÖstSandarne förskola
Ledarskapsspår
Marie EdlingÖstra skolan
Maritha TillanderNorrtullskolan
Jonas AnderssonStenbergaskolan
Åsa JäägerVågbroskolan
Anna HägglundStaffangymnasiet

Granskad/Uppdaterad: 2014-05-16

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter