Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Förstelärare, förskoleutvecklare och ledarskapsspåret - här är de som fått uppdragen

Förstelärare, förskoleutvecklare och blivande ledare utsedda

Barn- och utbildningsförvaltningens förstelärare, förskoleutvecklare och blivande ledare presenterades under tisdag eftermiddag. De påbörjar omgående sina uppdrag som pågår fram till läsårets slut 2014/2015.
Idag har de nya förstelärarna, förskoleutvecklaren och ledarskapsspår presenterats. Totalt ansökte 48 lärare om de olika uppdragen. Uppdragen påbörjas omgående och pågår fram till läsårets slut 2014/2015.

Förstelärare är en ny karriärmöjlighet för lärare som staten har infört medans satsningen på förskoleutvecklare och det s k ledarskapsspåret finansieras av barn- och utbildningsnämndens egna pengar.

Karriärtjänsterna fördelas på sju förstelärare, en förskoleutvecklare och fem så kallade ledarskapsspår. De nya möjligheterna ska höja attraktiviteten i yrket och medföra förbättrad undervisning i skolan.

Nedanstående medararbetare har utsetts till de olika uppdragen och de arbetar för närvarande vid namngivna enheter. Uppdraget kan komma att förläggas till en annan enhet än den de för närvarande arbetar vid.
Förstelärare
Tina NordStentägtskolan
Helena Palm HöijerÖstra skolan
Jenny StockhausNorrtullskolan
Ann-Britt RönströmNorrtullskolan
Lotta PalmVågbroskolan
Catharina NorgrenStaffangymnasiet
Joakim GuneriussonStaffangymnasiet
Förskoleutvecklare
Karin ÖstSandarne förskola
Ledarskapsspår
Marie EdlingÖstra skolan
Maritha TillanderNorrtullskolan
Jonas AnderssonStenbergaskolan
Åsa JäägerVågbroskolan
Anna HägglundStaffangymnasiet

Söderhamns kommun

Barn & Utbildning
826 80 Söderhamn
Besöksadress: V Storg 16-18
Tfn kundtjänst 0270-750 00
Fax 0270-411 60
Epost Barn och utbildning

Mer information

Förstelärare


Förstelärare syftar till att öka måluppfyllelsen och uppnå resultatutveckling på klass-, skol- och kommunnivå ur ett 6-19 års perspektiv. Uppdraget ligger på förvaltningsnivå och kan vara på en eller flera skolor i kommunen.

Som förstelärare arbetar särskilt yrkesskickliga lärare som eftersträvar att utveckla sin egen, sina kollegors och yrkets praktik. De har stor kunskap inom sitt ämnesområde och hur elever lär sig och hur man organiserar lärandet.

Förskoleutvecklare


En förskoleutvecklare bistår förskolecheferna och verksamhetschefen i deras verksamhetsutveckling. Uppdraget är att initiera och driva utvecklingsarbete för alla kommunens förskolor.

Ledarskapsspåret


Ledarskapsspåret syftar till att öka måluppfyllelsen och uppnå resultatutveckling på klass-, skol- och kommunnivå. Uppdraget är att stödja rektorns lednings-, styrnings-, och uppföljningsuppdrag. Detta genom att stärka det dagliga ledarskapet i skolan och utveckla det systematiska kvalitetsarbetet.  Det ger också en möjlighet att prova på hur rektors-/förskolechefsrollen fungerar.

Granskad/Uppdaterad: 2014-05-16

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter