Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Information om ändrad rutin för barnomsorgsavgift

Barn- och utbildningsförvaltningens årliga brev om aktuella inkomstuppgifter och familjeförhållanden kommer inte att skickas ut längre.
Det brev som föräldrar brukar få varje år från barn- och utbildningsförvaltningen angående aktuella inkomstuppgifter och familjeförhållanden som är underlag för barnomsorgsavgiften kommer inte att skickas ut längre.

Ny inkomstuppgift ska lämnas till barn- och utbildningsförvaltningen när det blir ändring av inkomst och/eller familjeförhållanden.
 
Inkomstuppgift som lämnats till barn- och utbildningsförvaltningen och som ligger till grund för barnomsorgsavgiften kommer att jämföras mot Skatteverkets uppgifter om inkomst för det aktuella inkomståret. Den barnomsorgsavgift som betalas under 2011 kommer att jämföras under 2013 mot Skatteverkets uppgifter för 2011.
 
Denna kontroll görs varje år för att skapa en rättvis och likvärdig tillämpning av avgiftssystemet.
Kontrollen mot Skatteverket kan innebära att avgiften ändras i efterskott. Det innebär att återbetalning görs när för mycket i barnomsorgsavgift har betalats och motsvarande gäller om för lite avgift har betalats.

Granskad/Uppdaterad: 2011-09-06

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter