Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Gymnasieelev och lärare

Ja till utbildningsförbund

Kommunfullmäktige har beslutat ingå som medlem i kommunalförbundet Hälsinglands utbildningsförbund. Bollnäs kommun har fattat motsvarande beslut. Nu bildas förbundet.

Nu bildas förbundet

Söderhamns och Bollnäs kommuner har beslutat att de vill gå vidare med planerna. Det betyder att Hälsinglands utbildningsförbund bildas nu.

Nordanstigs kommun fattar beslut den 1 september om den kommunen också ska ingå i förbundet. Hudiksvalls kommun har hoppat av det planerade förbundet och därför behövs nya beslut i aktuella kommuner.

- Vi har väntat på ett positivt beslut för att kunna arbeta vidare. Det känns jättekul! Nu kan vi gasa mot genomförande, säger Marie Nordmark som är projektledare för gemensam gymnasie- och vuxenutbildning.

Nu sätter projektgruppen fart på olika arbetsgrupper inom till exempel ekonomi och personal/HR, för att kunna formera utbildningsförbundets organisation.

- Vi håller på att anställa en förbundschef och ska börja intervjua inom kort. Ansökan ligger fortfarande ute, så det är fortfarande möjligt att söka för den som är intresserad, hälsar Marie Nordmark.

Gymnasie- och vuxenutbildningsverksamheterna i Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn planerar även en gemensam studiedag den 19 september.

Beslutet i kommunfullmäktige

Genom det aktuella beslutet i Söderhamns kommunfullmäktige den 25 augusti, och motsvarande tidigare beslut i Bollnäs, bildas alltså Hälsinglands utbildningsförbund.

Bollnäs kommun blir sätesort med förbundskansli för Hälsinglands utbildningsförbund. Fram till den 1 januari 2015 blir det en interrimsdirektion för förbundet. 

Kommunstyrelsen ges rätt att besluta om anpassningar av förbundsordning och konsortialavtal för den förändrade organisationen.


Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2014-09-09

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter