Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

KomTek Söderhamn deltar i rikskonferensen Tekniken i skolan

Den 24-25 september går den elfte rikskonferensen Tekniken i skolan - teknik i grundskola, förskola och särskola i Norrköping. KomTek Söderhamn, Ylva Bjelksäter, deltar tillsammans med sin kollega från KomTek Hudiksvall i en workshop "Konstruera mera med KomTek".
Årets konferens tar sin utgångspunkt i temat "ett år med den nya kursplanen". Många seminarier och workshops ger exempel på vad det inneburit konkret i klassrum och förskola. I de gemensamma föreläsningarna lyfts viktiga aspekter på tekniken fram, aspekter som också betonas i kursplanen. Det handlar bl a om behovet av att knyta skola och omgivande samhälle närmare varandra, att teknik är en nyckelfaktor i vår strävan mot hållbar utveckling och om det nödvändiga i att öka intresset för teknik.

Konstruera mera med KomTek (workshop)

KomTek är den kommunala entreprenör och teknikskolan för barn, där man lär sig om teknik genom att arbeta praktiskt. Barnens praktiska kunnande är till stor hjälp för att bättre förstå de mer teoretiska ämnena i skolan. Här presenterar vi idén med KomTeks fritidskurser och deltagarna får praktiskt prova på att lösa ett problem.

Ylva Bjelksäter, verksamhetsledare för KomTek Söderhamn
Åsa Forsman, verksamhetsledare för KomTek Hudiksvall

Söderhamns kommun

Barn & Utbildning
826 80 Söderhamn
Besöksadress: V Storg 16-18
Tfn kundtjänst 0270-750 00
Fax 0270-411 60
Epost Barn och utbildning

Ytterligare kontakt

Ylva Bjelksäter
Verksamhetsledare för KomTek Söderhamn
Tfn 070-1913908

Granskad/Uppdaterad: 2016-02-02

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter