Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Kulturskolepedagoger från länet fortbildar sig i Söderhamn

Kulturskolor i länet utbildar sig i materialet Music Mind Games.

Under vecka 36 går 26 kulturskolepedagoger från länet grundutbildningen i Music Mind Games. Music Mind Games är en metod som på ett lustfyllt sätt lär ut musikteori. Materialet består av pedagogiska spel som skapar ett självmotiverat lärande och riktar sig till alla typer av elever på kulturskolan.

Under kursen lär de sig bland annat med hur man kan lära ut notläsning, rytmer, musikaliska termer och gehör på ett strukturerat men lekfullt sätt. Läraren får genom Music Mind Games möjlighet att överblicka och utvärdera elevernas utveckling och kunskaper utan att behöva testa dem. Framförallt får eleverna med sig de viktiga musikteoretiska byggstenar som krävs för ett framgångsrikt och roligt musicerande.

Kulturskolan i Söderhamn har tillsammans med lärartränaren Magdalena Prahl Broström anordnat kursen och 6 av kursdeltagarna jobbar på kulturskolan i Söderhamn.

Söderhamns Kommun

Kulturskolan
826 80 Söderhamn

Expedition
Telefon
0270-753 91

Besöksadress
Oxtorget 4
826 32 Söderhamn

Granskad/Uppdaterad: 2016-09-08

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter