Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Åsa Nordh och Åsa Jääger

Lärare på Norrtullskolan vinnare av Europeisk kvalitetsutmärkelse i språk

Tina Nordh och Åsa Jääger, lärare på Norrtullskolan, är med sitt projekt "Flerspråkighetens möjligheter" vinnare av Europeisk Kvalitetsutmärkelse i språk. Priset delas ut vid en cermoni på Skolverket i Stockholm under fredagen.

Tina Nordh och Åsa Jääger, lärare i föreberedelseklass på Norrtullskolan, har med sitt projekt "Flerspråkighetens möjligheter" utsetts som ett av de tre vinnande projekten i Sverige som belönas med Europeisk kvalitetsutmärkelse för språkundervisning 2016. Förutom äran, så belönas bidraget med en penningsumma som kan användas för fortsatt stöd för projektet.

Projektet ”Flerspråkighetens möjligheter” bygger på att synliggöra elevernas språkliga resurser i skolan. -Genom att använda sig av metoder som exempelvis coachsamtal, translanguaging och parallellundervisning har vi på ett nyskapande sätt ökat motivationen och språkutvecklingen hos eleverna, säger Tina Nord. Detta har också lett till att elevernas identitet bekräftats och elevernas självkänsla har ökat. -Genom att skapa en förståelse för varandra och se varandra som tillgångar har vi kommit ett steg närmare att utveckla flerspråkighet som norm, fortsätter Åsa Jääger.

Tina och Åsa deltar vid Skolverkets cermoni fredagen den 9 december, där de kommer att presentera projektet. Övriga två vinnare av utmärkelsen är Bosgårdens pedagogiska enhet/förskolor i Malmö och Björknäsgymnasiet i Boden. 

Granskad/Uppdaterad: 2016-12-09

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter