Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Litteratur i förskolan - förskollärare på föreläsning

På onsdagkvällen deltog ca 150 pedagoger från förskolorna i en föreläsning om barns läs- och skrivutveckling. Föreläsare var Ulla Damber, forskare vid Mittuniversitet.
Ulla Dambers föreläsning för kommunens förskolepersonal utgick från hennes avhandling från 2010 som visar exempel på att socioeknomisk bakgrund och spårkbakgrund kan kompenseras av duktiga pedagoger.

Föreläsningen är en del i ett större arbete med att arbeta med tidiga insatser i förskola och skola. Arbetet sker i samarbete mellan förskolorna och Söderhamns stadsbibliotek. Temat just nu är läs- och skrivutveckling och hur man kan arbeta med barnlitteratur i förskolan.

I förskolans reviderade läroplan från 2011 är språk och kommunikation en viktig del. Små barn tillbringar mycket tid i förskolan. Hur den tiden används är oerhört viktigt i ett längre perspektiv och den kompensatoriska uppgiften är av stor betydelse.

Granskad/Uppdaterad: 2012-09-27

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter