Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Linnea och Emil har konstruerat ett pariserhjul

Linnea och Emil har konstruerat ett pariserhjul

Nöjesfält visades upp av elever vid Rosenvallskolan

Eleverna vid Rosenvallskolan har varit i KomTekverkstaden och konstruerat nöjesfält. I mitten av april bjöds föräldrar, klasskamrater m fl in till vernissage där nöjesfälten visades upp.
För någon vecka sedan var det vernissage på Rosenvallskolan där eleverna visade upp sina egenkonstruerade nöjesfält.

Eleverna i åk 5 har tillsammans med sin lärare besökt KomTekverkstaden som finns i lokaler på Staffangymnasiet. Där har de under handledning av verksamhetsledaren för KomTek Ylva Bjelksäter arbetat med konstruktioner. Temat har varit nöjesfält. Eleverna har med hjälp av kugghjul, remhjul, motorer, dioder, färg, kartong, piprensare, garn, flörtkulor och mycket, mycket mer byggt fantastiska nöjesfält.

I arbetsmomenten arbetade de med ellära, elektronik, lödning, kugghjuls och remhjuls olika funktioner.

- Jag tyckte det var jättekul att få bygga ett tivoli på Komtek. Jag har lärt mig väldigt mycket. Jag tycker att fler barn ska få åka dit och bygga saker. Det bästa var att få lära sig på ett roligt sätt! säger Linnea 11 år.

Julius 12 år säger: - Jag har lärt mig att löda, måla noggrant och limma bra. Jag har också lärt mig att koppla el och koppla parallellt.

Till vernissagen hade eleverna bjudit in föräldrar, klasskamrater, några tjänstemän från barn- och utbildningsförvaltningen och barn- och utbildningsnämndens ordförande för att visa upp de nöjesfält som de konstruerat på KomTekverkstaden. Under vernissagen bjöds på fika med bröd som de bakat själva. Dessutom visades en filmer om brott och straff som eleverna gjort på Mediaverkstan.

Granskad/Uppdaterad: 2013-05-04

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter