Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Barnen från Lillbergets förskola provåker sin nybyggda buss

Barnen från Lillbergets förskola provåker sin nybyggda buss

Önskan har gått i uppfyllelse för barnen på Lillberget!

Medarbetare på Resurscentrum och barnen på Lillberget har byggt en buss tillsammans. Under den har veckan har de målat bussen. Nu återstår bara flytt och invigning av bussen.
Barnen på Lillbergets förskola har länge önskat sig en buss till förskolegården och nu ska de snart få sin önskade buss på plats. Barnrådet har bestämt att bussen ska ha regnbågens färger på sidan. De har också bestämt att bussens namn ska vara Sverige.

Medarbetarna på resurscentrum har tillsammans med barnen byggt bussen. Barnen har  besökt resurscentrum några gånger under byggtiden för att kolla att allt blir rätt.

Under tisdagen var det dags att måla bussen. Ett gäng barn gick till Resurscentrum för att ta itu med målningen tillsammans med medarbetarna på resurscentrum. Bussen blev jättefin!

Barn från Lillberget och medarbetare från Resurscentrum målar bussen

Barn från Lillberget och medarbetare från Resurscentrum målar bussen

Nu återstår bara flytt av bussen till förskolegården på Lillberget vilket kommer att ske inom kort. När bussen är på plats kommer det att bli stor invigning. Även den har barnrådet varit med och bestämt hur den ska arrangeras. Sången "Barnen på bussen" ska sjungas. Övning inför invigningen pågår för fullt. Och därefter ska naturligtvis, precis som i sången, alla barn få glass!

Granskad/Uppdaterad: 2013-05-08

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter