Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Östra skolan bäst på att gå och cykla till plugget

Östra skolan i Söderhamn visade än en gång att de är bäst i länet på att gå, cykla eller åka kommunalt till skolan. 

Gå-cykla-utmaningen är en nationell tävling som arrangeras av Trafikkalendern för nionde året i årskurserna F-6.

I länet har Region Gävleborg gjort en lokal tävling med samma regler och där visade Östra skolan för fjärde gången att de är bäst. I måndags fick de ta emot priset på 10 000 kr i gymnastiksalen där eleverna själva inledde med dans och musik.

Tidigare år har skolan använt pengarna i samband med en friluftsdag, en dag på Stenö Havsbad och till materiel som kan användas på rasterna.

- Vad viska göra med pengarna i år är inte bestämt, säger Pontus Klang som tog emot prischecken till kamraternas applåder.
Tävlingen genomfördes under september och oktober och går ut på att eleverna ska gå, cykla eller åka kommunalt till skolan. Bor man nära skolan kan det hända att man får gå några varv runt skolgården för att det ska bli de 500 meter som krävs för att det ska räknas.Hur gick det då i den nationella tävlingen för Östra skolan? Jo, där gick det också bra. En delat femteplats är inte fy skam med tanke på alla klasser i landet som deltog i tävlingen.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2015-02-17

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter