Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Lärare och elever

Skolinspektionen har avslutat tillsynen av Vågbroskolan

Skolinspektionen har nu meddelat att de brister som framkom vid tillsyn av Vågbroskolan under våren 2014 nu har avhjälpts och därmed är inspektionen avslutad.

Skolinspektionen har idag meddelat att de ser att de påtalade bristerna vid Vågbroskolan är åtgärdade och avslutar därmed tillsynen.

- Ett intensivt arbete har skett bland medarebetare, rektor och förvaltningsledning under vår och tidig höst med att komma tillrätta med de brister som Skolinspektionen påpekat, säger förvaltningschef Per Granath. Under hösten har Skolinspektionen sedan tagit del av den dokumentation som tagits fram i arbetet samt genomfört intervjuer med elever, lärare, skolledning och huvudman om arbetet innan beslut togs om att avsluta inspektionen. - Att ärendet nu avslutas innebär att vi är på rätt väg i det påbörjade utvecklingsarbetet avslutar Per Granath.

Under våren 2014 genomförde Skolinspektionen i Söderhamns kommun, vilket avslutades på huvudmannanivå i januari 2016. I samband med detta inforerades kommunen om ett föreläggande om vite för Vågbroskolan utifrån att fler brister fortfarande inte var åtgärdade.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2016-10-24

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter