Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Teckning ritad av ett barn som fått flera nya vänner under Sommarförskolan

Teckning ritad av ett barn som fått flera nya vänner under Sommarförskolan

Sommarförskolan - ett lyckat koncept

Årets sommarsammanslagning av förskolan i centrala stan och Stugsund blev en Sommarförskola, vilket nu visat sig varit ett bra och lyckat koncept.

I år, liksom tidigare år, har det skett sammanslagningar av kommunens förskoleverksamhet under sommaren. Den stora skillanden i år mot tidigare år är att förskolorna i centrala stan och Stugsund valt att utveckla sammanslagningen - från sommarsammanslagning till Sommarförskola.

I år samlades barn och personal från olika förskolor i centrala stan och Stugsund på Lillbergets förskola, som under fem sommarveckor blev Sommarförskola.

Inför årets sammanslagning har Lillbergets, Kilsmyrans, Utterns, Stentägten, Klossdammens och Nymålas förskolor planerat och satt upp mål för att utveckla sammanslagningen till en mer positiv upplevelse både för barn och för vuxna.

Syftet var att göra sommarsammanslagningen av förskolorna till en positiv upplevelse för alla med roliga saker att göra tillsammans. Målet under sammanslagning var att hitta en ny vän.

Nu har Sommarförskolan utvärderats och sammanfattningsvis så visar den att det blev mycket lyckat. Det har varit positiva medarbetare som har skapat en fin sommar för många barn. Flera, både barn och vuxna, har hittat en ny vän. Sommarförskolan har varit ett bra koncept och goda förutsättningar finns för en fortsättning nästa år.


Granskad/Uppdaterad: 2015-09-10

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter