Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Lärare och barn

Utbildar du dig till lärare och vill göra din VFU i Söderhamns kommun?

Verksamhetsförlagd utbildning eller VFU, är en viktig del i lärarprogrammet, där praktik och teori knyts samman. Nu kan du göra din VFU i Söderhamns kommun. Vi samarbetar främst med Högskolan i Gävle, Mittuniversitetet och Högskolan Dalarna, men kan i mån av plats även ta emot studenter från andra högskolor eller universitet.

Det är viktigt för oss att blivande medarbetare får en bra, lärorik och givande utbildning om det yrke och verksamhet de ska arbeta i efter de avslutat sina studier. Dessutom medverkar du som studerande till kommunens skolutveckling genom att du bidrar med nya idéer och tankar till de arbetsplatser där du har din verksamhetsförlagda utbildning.

Vår ambition är att den verksamhetsförlagda utbildningen som är förlagd till vår kommun ska ses som ett föredöme för lärarstudenterna vad gäller till exempel ledarskap, samarbete, inflytande, ansvar och stimulerade lärande- och utvecklande miljöer.

Granskad/Uppdaterad: 2016-08-23

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter