Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Vågbroskolans ettor besökte Rådhuset

Dagens roligaste besök var när klass 1 på Vågbroskolan kom till Söderhamns rådhus för ett studiebesök. Klassen hade med fina teckningar med förslag på hur vi kan utveckla Söderhamn. De skickar vi vidare till ansvariga för olika verksamheter.

Årskurs 1 i Vågbroskolan har precis börjat lära sig om hur kommunen fungerar och vad kommunen arbetar med i vår vardag. Då passar det bra med ett studiebesök, tyckte läraren Anna Johansson, som tog kontakt med Rådhusets reception. 

Idag var det dags. Ett trettiotal förväntansfulla ettor myllrade upp för trappen till sammanträdessalarna.

Tillsammans pratade vi om Söderhamns och rådhusets historia och om vad kommunens politiker och  anställda gör. Eleverna hade koll på att kommunen arbetar med till exempel skola, äldreomsorg, gator och vägar, renhållning och räddningstjänst. Vi pratade också om att kommunen till exempel kan hjälpa människor som har det svårt eller ge bygglov till den som vill bygga om hemma.

Många bra förslag

Klassen hade med sig fina teckningar med förslag på hur vi kan utveckla Vågbroskolan och Söderhamn. Flera av förslagen handlade om saker som faktiskt redan är på gång. Till exempel klättervägg och skateboardramp i aktivitetsparker.

Nu skickar vi teckningarna vidare till de som arbetar med bland annat Aquarena, Vågbroskolan och Söderhamns parker, så de får inspiration till hur verksamheten kan utvecklas.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Studiebesök

Rådhuset är öppet för besök för alla skolklasser och andra intresserade grupper, i mån av tid för visning.

Boka besök hos receptionen på 0270-750 60.

Granskad/Uppdaterad: 2015-03-18

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter