Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Yrkeskompassens logga

Jobba i Söderhamns kommun

Kommunen får samhället att fungera. Ett jobb där du kan göra skillnad.

Söderhamns kommun är en stor arbetsgivare - ungefär 2200 personer arbetar hos oss. Det finns runt 250 olika yrken att välja bland. Det är kreativa, utmanande, tekniska, praktiska, teoretiska, analytiska och administrativa yrken. Oavsett vilket arbete du har i kommunen så arbetar du med och för andra människor - Sveriges viktigaste jobb.

På de här sidorna kan du läsa om några av alla olika jobb man kan ha i kommunkoncernen. För att göra det lättare för dig har vi delat in dem i färger. Ta indelningen med en nypa salt, det finns ingen vetenskap bakom utan är mest för att det ska bli lite mer tillgängligt för dig. 

Du kan kolla in den färg som stämmer in allra bäst på dig - eller botanisera fritt bland alla färgerna. Ha det så roligt!

Grön - Hjälper gärna till

Blå - Noggrann med fokus

Lila - Kreativ och koll på helhet

Rosa - Gillar att få saker gjorda

Vem är du och vad trivs du med?

För att hjälpa dig hitta rätt i jobbdjungeln har vi delat in yrkena hos oss i olika färger. Vi har utgått från vad vi gör i de olika jobben och vilka egenskaper som kan behövas för att trivas på jobbet. Vi hoppas det blir lättare för dig att hitta ett yrke som du inte ens visste fanns! Men färgschemat är kanske ingen hundraprocentig sanning...

Vilken färg är du?

BLÅ - Är du noggrann, fördjupar du dig gärna i detaljer? Tycker du siffror och matte är kul? Gillar du uppgifter där du får läsa och skriva?

GRÖN - Tycker du om att ha människor omkring dig? Är du bra på att förklara saker? Tycker du om känslan när du hjälper någon annan? Tänker du ofta på hur andra mår?

LILA - Är du kreativ och bra på att tänka i flera steg? Ser du hellre till helheten än petar med detaljer? Är det viktigt för dig att ditt jobb är varierande?

ROSA - Har du mycket energi och tycker om förändringar ofta? Gillar du att få saker gjorda? Tycker du om att göra saker med händerna?

Klicka på färglänken ovan eller i menyn till vänster för att läsa mer om yrken som finns inom varje färg!

Granskad/Uppdaterad: 2017-12-21

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter