Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Utbildning och barnomsorg i Söderhamn


Kreativitet i världsklass

 • Gymnasieelev och lärare

  Ja till utbildningsförbund


  Kommunfullmäktige har beslutat ingå som medlem i kommunalförbundet Hälsinglands utbildningsförbund. Bollnäs kommun har fattat motsvarande beslut. Nu bildas förbundet.
 • Studerande

  Vad är högskoleprovet?


  Om du genomför högskoleprovet deltar du i fler urvalsgrupper i antagningen. Det ökar dina chanser att komma in på de flesta utbildningar. Sista anmälningsdag till höstens prov är 15 september. Provdag är 25 oktober.
 • Förskolebarn

  15-timmarsregeln i förskolan tas bort

  Nu får alla barn vara på förskolan utan tidsbegränsning. Från den 1 augusti 2014 tar vi bort regeln om förskola i max 15 timmar per vecka, för barn med arbetssökande eller föräldralediga vårdnadshavare.
 • Förstelärare inom barn- och utbildningsförvaltningen

  20 nya förstelärare utsedda


  Barn- och utbildningsförvaltningen har under onsdag eftermiddag presenterat 20 nya förstelärare inför kommande läsår. Samtliga påbörjar sina uppdrag från den 11 augusti 2014 och uppdragen sträcker sig över två läsår till och med läsårets sl...
 • Björn Ersmar

  Ny teknik på pedagogikens villkor


  Inom ramen för ett av kommunens inriktningsmål, flexibelt lärande, har tre  grupper startat som arbetar med flexibel lärandeteknik och med att utveckla arbetet med sociala medier i undervisningen. Björn och en klass på CFL utgör en grupp.
Uppdaterad: 2014-08-29
Tipsa en kompis
Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn, Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post