Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Utbildning och barnomsorg i Söderhamn


Kreativitet i världsklass

 • CFL

  Tekniskt basår på CFL?


  Fler skulle få möjlighet att gå utbildningen Tekniskt basår om den erbjuds via kommunala lärcentra. Därför genomför länets kommuner tillsammans med högskolan i Gävle en förstudie med målet att CFL - och andra lärcentra i Gävleborgs län - sk...
 • Barn leker med lego

  Nya förskoleavdelningar öppnas


  Två nya förskoleavdelningar öppnas i inom kort för att möta det utökade behovet av förskoleplatser i kommunen. I december utökar Lillbergets förskola med en avdelning och i januari utökar Stentägtens förskola med en avdelning.
 • Ta steget - gå entreprenörskapsutbildning på CFL

  Utbildning i entreprenörskap


  Nu startar vi en ny omgång av CFLs utbildning i entreprenörskap. Utbildningen genomförs i samverkan med Drivhuset. Utbildningen är på gymnasienivå och ger deltagarna möjlighet att starta övningsföretag, testa sin affärsidé och utveckla sin...
 • Ungdomar

  Hjälp till barn och unga


  Alla mår dåligt ibland. Man kan inte alltid vara glad, och man behöver tillåta sig själv att känna det man känner. Har du problem i skolan? Mår du dåligt? Känner du dig otrygg i familjen? Dricker du eller någon i din närhet för mycket?
 • Förskolebarn

  15-timmarsregeln i förskolan tas bort

  Nu får alla barn vara på förskolan utan tidsbegränsning. Från den 1 augusti 2014 tar vi bort regeln om förskola i max 15 timmar per vecka, för barn med arbetssökande eller föräldralediga vårdnadshavare.
 • Gymnaiseelev och lärare

  Tre kommuner bildar utbildningsförbund


  Den 1 september 2014 har även kommunfullmäktige i Nordanstig röstat ja till att bilda Hälsinglands utbildningsförbund. Förbundet bildas nu med de tre kommunerna Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn.
Uppdaterad: 2014-11-26
Tipsa en kompis
Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn, Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post