Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Utbildning och barnomsorg i Söderhamn


Kreativitet i världsklass

 • Gymnaiseelev och lärare

  Tre kommuner bildar utbildningsförbund


  Den 1 september 2014 har även kommunfullmäktige i Nordanstig röstat ja till att bilda Hälsinglands utbildningsförbund. Förbundet bildas nu med de tre kommunerna Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn.
 • 50-årskalas på Stentägtskolan


  Med ett välbesökt tårtkalas i strålande höstsol firade Stentägtskolan sin 50-årsdag. Firandet bjöd på trumpetfanfar, fina tal och körsång av skolans elever.
 • Förskolebarn

  15-timmarsregeln i förskolan tas bort

  Nu får alla barn vara på förskolan utan tidsbegränsning. Från den 1 augusti 2014 tar vi bort regeln om förskola i max 15 timmar per vecka, för barn med arbetssökande eller föräldralediga vårdnadshavare.
 • Förstelärare inom barn- och utbildningsförvaltningen

  20 nya förstelärare utsedda


  Barn- och utbildningsförvaltningen har under onsdag eftermiddag presenterat 20 nya förstelärare inför kommande läsår. Samtliga påbörjar sina uppdrag från den 11 augusti 2014 och uppdragen sträcker sig över två läsår till och med läsårets sl...
 • Björn Ersmar

  Ny teknik på pedagogikens villkor


  Inom ramen för ett av kommunens inriktningsmål, flexibelt lärande, har tre  grupper startat som arbetar med flexibel lärandeteknik och med att utveckla arbetet med sociala medier i undervisningen. Björn och en klass på CFL utgör en grupp.
Uppdaterad: 2014-08-29
Tipsa en kompis
Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn, Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post