Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Utbildning och barnomsorg i Söderhamn


Kreativitet i världsklass

 • Barnen på Vågbro förskola arbetar med demokrati


  I förskolan läggs grunden för att barnen ska förstå vad demokrati är. På avdelningen Vågen på Vågbro förskola tänker man att förskolan är ett litet samhälle i miniatyr där barnen är delaktiga och har ansvar för sina egna handlingar.
 • 8,4 miljoner kronor till förskolor och skolor


  Söderhamns kommun får 8,4 miljoner kronor av staten att använda i förskolor och skolor under 2016. Pengarna delas ut till de 46 kommuner i landet som tagit emot mest asylsökande och nyanlända barn och ungdomar.
 • Dator, surfplatta och mobil används i undervisningen.

  Datortätheten i skolan har ökat


  Datortätheten i Söderhamns skolor har ökat. 2012 fanns cirka 1 500 datorer inom skolverksamheten i Söderhamns kommun. I slutet av 2014 var siffran cirka 2 000.
 • Gymnaiseelev och lärare

  Tre kommuner i utbildningsförbund


  Bollnäs, Nordanstig och Söderhamn och Söderhamns kommuner har bildat Hälsinglands utbildningsförbund. Kommunernas gymnasieskolor och vuxenutbildning kommer från och med 11 augusti att organisatoriskt tillhöra det nya förbundet.
Uppdaterad: 2015-12-11
Tipsa en kompis

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post