Gå säkert på sommargågatan som testas i Söderhamn

Oxtorgsgatan i Söderhamn.

En kort bit av Oxtorgsgatan mellan Kyrkogatan och Källgatan har stängts av för biltrafik för att gångtrafikanter ska kunna flanera säkert i sommar.

Gå säkert i staden i sommar. Mellan Grosshandlaren och Alba Bistro på Oxtorgsgatan har en så kallad sommargågata ställts i ordning - ingen biltrafik förrän i oktober.

I sommar kommer en del av Oxtorgsgatan att vara stängd för biltrafik, där finns i stället en så kallad sommargågata. Det är en tillfällig lösning som testas efter förebilder i både Malmö och Stockholm.

Tidigare har uteserveringar ätit sig in i gångbanorna på båda sidor av gatan men med den här lösningen lämnas gångbanorna orörda vilket ger trygghet och säkerhet åt gångtrafikanter.

Sommargågatan står fram till sista september.

Även vid restaurang Me and McGee’s på Oxtorgsgatan ses en ny lösning i sommar, då två parkeringsrutor upplåtits för uteservering och en gångbana ställts i ordning ute i gatan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juni 2019

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn