Det byggs i Söderhamn - Faxeholmen AB sjösätter bygget av Skepparen

Med några första symboliska spadtag sjösattes bygget av kvarteter Skepparen, där kommunala bostadsbolaget Faxeholmen AB bygger 32 nya bostäder fördelat på två identiska hus.

Två identiska huskroppar med 16 lägenheter i varje. Ettor och tvåor med hiss. Det är vad som kommer att utgöra Skepparen, kommunala bostadsbolaget Faxeholmens nya hus på Kungsgatan i Söderhamn. Inflyttning blir hösten 2020.

Tomten – mellan Styrmansgatan och Timmermansgatan - står ännu tom, men med några första symboliska spadtag och ett välbesökt firande har bygget av Skepparen officiellt lagt ut från land.

- Det här är viktigt för att få igång flyttkedjor. Det finns en efterfrågan från yngre som vill flytta hemifrån och seniorer som vill lämna sina villor och det är roligt att Faxeholmen kan satsa och visa vägen. Man visar att det går att bygga bostäder och få ekonomi i det, säger kommunstyrelsens ordförande John-Erik Jansson (C).

Efterfrågat boende

Mindre, centrumnära lägenheter i centrum är efterfrågade. Förhandsintresset för Skepparen har varit stort, fördelat på ungefär lika stora delar ungdomar och seniorer.

- Vi märkte tidigt av intresset. Jättekul att äntligen får köra igång och erbjuda något nytt igen, säger Linda Larsson, tf VD för Faxeholmen AB.

Kvinna som intervjuas.

De första spadtagen i Skepparen drog uppmätksamhet till sig. Faxeholmens tf vd, Linda Larsson, berättade gärna om bygget som nu kommer igång.

Inflyttning är planerad till hösten 2020 och från de första symboliska spadtagen ska processen rulla på. Själva byggstarten är bara ett par veckor bort. Precis som vid bygget av kvarteret Dallas 2017 kommer det att ges möjlighet att teckna sig för en specifik lägenhet. Den processen startar redan i november.

- Då finns chansen att tänka efter ’vad vill jag?’ och sedan peka ut just den lägenhet som passar, säger Linda Larsson.

Lokala entreprenörer med och bygger

Prislappen på Skepparen blir omkring 40 miljoner kronor och byggföretaget JSB är huvudentreprenör, med flera lokala firmor som delaktiga i bygget.

Inflyttning i Skepparen planeras till hösten 2020, men redan från november 2019 kan man tinga sig för någon av de 32 lägenheterna.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 oktober 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn