Snabbare väg in för föreningslivet – Therese Nilsson i ny roll

Närbild på kvinna.

Therese Nilsson har just klivit på en ny tjänst som fritidskonsulent. Tanken är att det ska vara en snabb, enkel väg för föreningarna i kontakten med kommunen.

En snabbare väg in för föreningslivet. Det är tanken med tjänsten som fritidskonsulent där Therese Nilsson just klivit på. Med sig in jobbet tar hon stor egen erfarenhet från föreningsverksamhet: ”Jag vill vara en problemlösare”, säger den förre idrottsläraren.

Besvara frågor, bokningar, bidrag. Det är några av de ämnen som lär komma upp på bordet för fritidskonsulenten Therese Nilsson, som nu anställts för att vara en snabb väg in för föreningslivet. Hon är bara någon vecka in i sin nya tjänst men som mångårig föreningsmänniska och idrottsutövare i kommunen är hon bekant med det mesta och de flesta i många lokala klubbar.

- Jag gillar det här med ideellt arbete som görs ute i föreningarna, det är helt fantastiskt, säger Therese Nilsson.

Aktivt liv

Hon ser tillbaka på en egen karriär med fotboll i Trönö IK och även om den karriären är över så är hela familjen aktiv, mest sönerna som varit i farten både i friidrott, brottning, pingis och simning. Exempel på sporter med väl fungerande föreningsverksamhet i Söderhamn.

- Jag älskar det. Alla människor som ger av sig själva för att andra ska ha det bra, säger Therese Nilsson.

Högkvarteret på Hällåsen

Nu siktar hon på att serva föreningslivet så att kontakterna med kommunen ska flyta fint. Det ska hon göra på heltid och med kontoret på Hällåsen som utgångspunkt.

- Jag ska jobba för att vi ska få till en bra dialog och hitta både snabba men också långsiktiga lösningar. Jag ska också bidra med att vara öppen och inriktad på att ordna saker, jag vill vara en problemlösare, säger Therese Nilsson.

Therese Nilsson ser fram emot att kunna jobba nära föreningslivet både på fältet och sitt kontor på Hällåsen.

Therese Nilsson axlar också manteln som general för Söderhamnsklassikern efter Arne Hansen, som gått i pension. Klassikerkonceptet har utvecklingspotential känner fritidskonsulenten, precis som en hel del annat inom idrotts- och friluftslivet i Söderhamns kommun.

- Jag vill bidra till utvecklingsarbetet här. Som idrottsförälder och söderhamnare tycker jag att det är fantastiskt hur bra vi är på att arrangera saker här och hur många representanter vi har bland elitidrottare. Det är supercoolt. Att få vara med att möjliggöra det är spännande och kul.

Vill vara tillgänglig

Den förening som vill ta den nya, snabba vägen in hör av sig till Therese Nilsson. Hon jobbar måndag till fredag, men också kvällar och helger då det behövs.

- Jag ska verkligen försöka vara tillgänglig, säger den färske fritidskonsulenten.

Kontakt fritidskonsulent

Therese Nilsson

Telefon 756 21, 070-294 29 06

E-post: therese.nilsson@soderhamn.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 oktober 2019

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn