Miljötinget 2019 – Söderhamn värd för tre viktiga dagar

Två kvinnor.

Charlotte Bäcklin, kommunikations- och marknadsföringsansvarig i Kraftkonsult, tillsammans med Matilda Mattsson från Miljötinget.

Miljötinget, Nordens största miljöevenemang för ungdomar, anordnas nu i Söderhamn. Både ungdomar och lokala företag tar chansen att jobba framåt med viktiga miljöfrågor.

Helgen 15-17 november fylls av ett digert program av seminarier, föreläsningar, workshops och praktiska övningar. Utbildning, nöje och nätverkande, bland annat på Teatern, Verkstäderna och Norrtullskolan.
Minst 100 personer kommer att vara på plats under det politiskt och religiöst obundna Miljötinget som arrangeras för 29:e året i följd.

- Nu handlar det om vad vi faktiskt kan göra. Man ska känna sig peppad där och när man åker hem, det är ambitionen, säger Matilda Mattsson från Miljötinget.

Tre miljöengagerade företag

Bakom Miljötinget står Region Gävleborg och Region Dalarna, i år är kliver också några miljöengagerade lokala företag in som medarrangör tillsammans med Söderhamns kommun. Det är Rottneros (Vallviks Bruk), Kraftkonsult och Sparbankstiftelsen Swedbank som ser vikten av att medverka i Miljötinget.

Kraftkonsult motiverar sin medverkan:

- Kraftkonsult har valt att stödja Miljötinget, nordens största miljöevenemang för och av unga. Som företag behöver vi ta samhällsansvar och arbeta för en minskad påverkan
på klimatet och miljön. Detta är ett fantastiskt initiativ att kommunicera lokalt ansvar och medverka med ungdomar som aktivt jobbar mot en hållbar framtid, säger Charlotte Bäcklin, kommunikations- och marknadsföringsansvarig i Kraftkonsult.

Så här säger Sara Åhnstrand, verkställande tjänsteperson i Sparbanksstiftelsen Söderhamn:

- Swedbank är en miljöcertifierad bank, som jobbar med Agenda 2030-målen och att vi är med i Miljötinget kan kopplas till vårt arbete med detta.

Hanna Virsand, HR Business Partner för Rottneros, säger:

- Att medverka till nästa generations mötesplats och diskussionsforum var ett enkelt val att tacka ja till, då miljöfrågor ligger Rottneros varmt om hjärtat och är något som påverkar oss alla, säger

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 november 2019

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn