• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Gävle kommun lämnar Inköp Gävleborg – ny inköpsorganisation tar vid

Gävle kommun lämnar Inköp Gävleborg – ny inköpsorganisation tar vid

Gävle kommun utträder ur kommunalförbundet Inköp Gävleborg 1 januari 2020. Det innebär att förbundets uppdrag övergår till att förvalta ingångna avtal.

Gävles utträde innebär också att medlemskommunerna nu själva tar över upphandlingsansvaret för nya upphandlingar fr o m 1 januari 2020 oavsett belopp.

Medlemskommunerna i Hälsingland har under hösten 2019 påbörjat ett arbete med att bygga upp egna inköps-/upphandlingsorganisationer för att fortsättningsvis kunna göra sina egna upphandlingar. När vi bedömer att det är fördelaktigt kommer Hälsingekommunerna att samarbeta och göra gemensam upphandling, men varje kommun skriver eget affärsavtal med leverantören. Kommunägda bolag samt kommunalförbund ingår inte primärt i nätverkssamarbetet men deras behov av upphandlingsstöd kommer att beaktas när de inte längre kan vända sig till Inköp Gävleborg.

Hur påverkar det mig som nuvarande/potentiell leverantör?

  • Du som är avtalsleverantör påverkas inte, beställningar och leveranser sker som vanligt tills avtalet löper ut.
  • Du som vill se vilka upphandlingar som är på gång gör det via webbplatsen www.inkopgavleborg.selänk till annan webbplats precis som tidigare.
  • Du som vill lämna anbud i en upphandling gör det via webbplatsen www.inkopgavleborg.selänk till annan webbplats precis som tidigare

För mer information om avtal och upphandlingar

Marie Emilsson, inköpssamordnare: marie.emilsson@soderhamn.se, Tel 073-065 17 59

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 december 2019

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn