Val av skola för förskoleklass läsåret 2022/2023

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Sista dag för att göra val till förskoleklassen är den 30 november 2021.
Förskoleklasser finns på kommunens skolor och har nära samarbete med klasserna i de lägre årskurserna. Den är avgiftsfri och omfattar 3 timmar per dag och den följer skolans läsårs- och lovtider. Förskoleklassen är obligatorisk.

Närhetsprincipen

Det är de barn som bor närmast skolan som får plats i första hand, rektor beslutar hur många elever som kan tas emot i förskoleklassen. Till exempel om det finns plats för 30 elever i förskoleklassen så är det de 30 elever som bor närmast skolan som erbjuds plats i första hand.

Val till förskoleklass

Val till förskoleklass görs på kommunens webbplats: www.soderhamn.se/skolvallänk till annan webbplats genom att vårdnadshavare loggar in med bank-ID eller mobilt bank-ID och väljer skola.

Vårdnadshavare som saknar mobilt bank-ID och inte har möjlighet att göra valet på kommunens webbplats kan göra valet på blankett som finns att skriva ut på kommunens hemsida www.soderhamn.selänk till annan webbplats (E-tjänster och blanketter). Blanketten kan även hämtas på Kundtjänst, Faxholmsgatan 3, 826 50 Söderhamn, alternativt på närmaste skola.

Blanketten skickas/lämnas till Söderhamns kommun, Norrtullskolan, 826 80 Söderhamn (Besöksadress Norrtullsgatan 13), för vidarebefordran till respektive skola efter att den har registrerats.

OBS! Alla vårdnadshavare ska göra ett aktivt val till förskoleklass för sitt barn.

Om inget val görs får barnet plats i förskoleklass i sitt upptagningsområde.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 november 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn