Militärövning runt Flygstaden 19-23 februari

Mellan 19 och 23 februari kommer en militärövning att genomföras i området runt Flygstaden.

Försvarsmakten övar runt Flygstaden – 300 soldater plus fordon i området mellan 19 och 23 februari. Var uppmärksam på anvisningar, avspärrningsband och skyltar.

Det kommer både att höras och synas att försvarsmakten övar i terrängen runt Flygstaden mellan 19 och 23 februari, då omkring 300 insatssoldater ska öva på att skydda en flygplats.

Under övningen kommer fordon, soldater och hundar, bandvagnar och andra grönmålade fordon att röra sig på grusvägar och andra större vägar i området kring Flygstaden, inkluderat terrängen vid Stormorhäll och skogspartiet mellan Flygstaden och Ljusne.

Simulerad skottlossning

Det kommer också att förekomma simulerad skottlossning med lösammunition inom nämnda område. Säkerhetsrisk för hörselskador är 25 meter från soldaternas positioner, den som kommer närmare tar sig snabbt ur det aktuella området.

Var uppmärksam

Försvarsmaktens instruktörer med blå-gula armband kommer att finnas på plats och kan svara på direkta frågor. Var uppmärksam på anvisningar från officerare, avspärrningsband och militära varningsskyltar. Trafiken längs vägarna i området kommer inte att påverkas.

Senast uppdaterad: 18 februari 2020