Rättelse

Det finns en felaktig faktauppgift i lördagens (25/4) pappersversion och e-tidning av Söderhamns-Kuriren. Faktafelet rör förekomst av covid-19 inom hemtjänst.

I tidningen beskrivs att det inte förekommer någon konstaterad coronasmitta hos varken boende i vård- och omsorgsboende eller inom hemtjänst.

- Intervjun handlade om vård- och omsorgsboende, och där stämmer det att det inte finns något konstaterat fall av smitta i dagsläget. Inom hemtjänsten finns däremot ett fåtal bekräftade fall, men dessa personer vårdas inte hos oss i dagsläget, säger Anna-Karin Eklund förvaltningschef omvårdnadsförvaltningen.

- Jag har tagit kontakt med Söderhamns-Kuriren och för dialog för att korrigera missförståndet. I den digitala artikeln som kommer att publiceras på helahalsingland.se går det ju att ändra till rätt fakta, men papperstidningen är ju tryckt och distribuerad. Därför känns det viktigt att komma ut med en rättelse på soderhamn.se, fortsätter Anna-Karin.

Det tas cirka 2-3 prover per dag på misstanke om covid-19-smitta inom hemtjänst och vård- och omsorgsboende, så faktauppgifter kan skifta från dag till dag när det gäller smitta av covid-19.

Senast uppdaterad: 25 april 2020