Rose-Marie Nord och rehabenheten visar enkla övningar för den som mest sitter stilla. Titta och ta efter eller tipsa vidare till någon du känner!

Rör på dig med rehabenheten - enkla tips för dig som sitter stilla

Det är en tid av social distansering och med många begränsade möjligheter. Men det är inte en tid att sitta stilla! Inspireras av rehabenhetens film om hur du enkelt rör på dig – eller tipsa någon du känner.

Söderhamns kommuns rehabenhet jobbar vanligen med att få medborgare i alla åldrar att hålla sig i rörelse på olika sätt. Nu i covid-19-tider är behovet extra starkt för vissa grupper att inte bli sittande stilla. Är du en av dem, eller känner du någon som skulle behöva röra på sig? Nu finns fina tips i den film som rehabenheten spelat in – häng på!

- Vi riktar oss till dem som sitter mest hemma och inte är ute och rör på sig. Coronaviruset i sig är farligt, men att vara socialt distanserad kan också få följder i sig. Vi tänker att det kan användas av personer hemma eller ute på boenden där man samlas framför tv:n. Det ska kännas enkelt och samtidigt odramatiskt, säger Rose-Marie Nord på rehabenheten i Söderhamns kommun.

Den hittas också på Söderhamn Näras lokala tv-kanal.

Senast uppdaterad: 29 september 2021