• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Misstänkt bluff om brandvarnare - äldre kontaktas för kontroll som inte finns

Misstänkt bluff om brandvarnare - äldre kontaktas för kontroll som inte finns

Söderhamns kommun eller Kommunalförbundet Hälsingland (räddningstjänst) gör aldrig hembesök för att kontrollera brandvarnare. Om du får ett sådant samtal - lägg på luren, sannolikt är det en oseriös person i andra änden.

Flera äldre personer som varit i kontakt med Kommunalförbundet Hälsingland, KFH, uppger att de blivit uppringda från dolt nummer av någon som påstår att de är från brandstationen och att de på uppmaning av kommunen ska komma och kontrollera brandvarnare i hemmet. Detta är något som varken KFH eller Söderhamns kommun står bakom.

Om du blir uppringd av dessa personer uppmanar vi dig att lägga på luren eftersom det sannolikt rör sig om oseriösa personer. Tipsa gärna äldre personer om att vara vaksamma runt detta.

Senast uppdaterad: 15 juli 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn