Världsarvsjazzen i ny form - feelgood-sändning lördag 18 juli

Lördag 18 juli kan du yta del av en digital och pandemianpassad variant av Världsarvsjazzen 2020.

Följd med till världsarvet och få en dos av Världsarvsjazzen, trots att den ställts in. Det blir möjligt lördag 18 juli genom en ett unikt samarbete i en digital sändning för att alla ta del av.

När coronapandemin spreds över världen tvingades många arrangörer att ställa in sina arrangemang, så även Söderhamns kommun och jazz- och folkmusikfestivalen Världsarvsjazzen.

För att ändå erbjuda publiken en musikupplevelse i Världsarvsjazzens anda presenterar nu Söderhamns kommun och Världsarvsjazzen i nära samarbete med Bollnäs Kommun och Hälsingland live en ”feelgood-sändning” från hälsingegården Erik-Anders, där festivalen årligen arrangeras.

- Vi vill ge vår trogna publik, våra nyfikna och eventuella framtida besökare en känsla av Världsarvsjazzen, om än i ett annorlunda format, säger Världsarvsjazzens producent Malin Rönström.

- När jag såg vad Bollnäs kommun gjort med Hälsingland live kände jag att det konceptet passade väldigt bra med Världsarvsjazzens profil.

Massor av möten med musik

Festivalen skulle ha gått av stapeln för nionde året den 17-19 juli i år, men ställdes i stället in i början på maj. Sedan dess har arbetet med en ny och digital programidé utvecklats.

- Från början tänkte vi oss endast en inspelad konsert, men slutresultatet är något annat. Tittarna får - förutom en fin musikupplevelse - följa med till platsen där festivalen genomförs, möta artisterna i ett samtal om musik och inspiration, om Jan Johansson, världsarvet hälsingegårdar och Världsarvsjazzen, säger Malin Rönström.

Inspirerande och nytt

Berättelsebolaget med Herman Brolin i regissörsrollen har fått uppdraget att förverkliga idén. Herman gick i gång på tankarna kring en inspelning på Världsarvsgården.

- Jag gillar verkligen miljön och “mystiken” kring världsarvet och hälsingegårdarna. Det ger mig som filmare bra förutsättningar att skapa och – som i det här fallet - återskapa stämningen kring Världsarvsjazzen.

Här ser du sändningen

Sändningen släpps lördag 18 juli klockan 19.00 och är gratis för alla att se fram till och med mitten av september. Du ser sändningen och hämtar mer information på varldsarvjazzen.se. Länk till annan webbplats.

Produktionen är ett unikt samarbete mellan Söderhamns kommun och Bollnäs kommun, med hjälp av Hela Hälsingland och med stöd från Region Gävleborg.

Kontakt

Malin Rönström
Producent Världsarvsjazzen
070-190 28 52, e-post: malin.ronstrom@soderhamn.se

Senast uppdaterad: 16 juli 2020