Välkommen att fira Söderhamn - Miriam Bryant med flera från Teaterns scen 7 september

Miriam Bryant är en av flera artister som kommer att ge en live-strömmad konsert från Söderhamns teater den 7 september.

Den 7 september 1620 fick Söderhamns sina stadsprivilegier av Gustav II Adolf. De 400 år som gått uppmärksammar vi med ett pandemianpassat firande av privilegiedagen, med bland annat livesänd musik från Teatern, högtidstal och historieföreläsning.

De fyra dagarna med fest som planerats i samband med privilegiedagen har tidigare utgått, men planerna för att uppmärksamma 7 september har nu fått liv i en dag värdig en 400-åring!

7 september inleds med flagghissning inklusive trumpetare som framför flaggsignal. Ett hett tips är också att att behålla blicken uppåt under dagen, där kommer ett antal JAS-plan från F21 i Luleå dra över kommunen dagen till ära.

Live via digitala kanaler

På kvällen riktas fokus mot Teatern i Söderhamn, där flera musikframträdanden kommer att livesändas via digitala kanaler. Det är möjligt genom att Sveriges största största digitala festival, Jubels Låt Live Leva, specialanpassas för att för att fira Söderhamn 400 år. Under sommaren har Låt Live Leva stannat i tre städer (Hudiksvall, Eskilstuna och Östersund) och haft över 15 000 unika onlinebesökare per kväll. Vi hoppas på fin uppslutning runt skärmarna även i Söderhamn.

Invigning av gatukonst

Vi inviger också konstverken som nu smyckar väggar och mark vid Erikshjälpen i Söderhamn - ett projekt för gatukonst där tre konstnärer - Leon Keer, Tim Timmey och Spidertag - skapar en väggmålning, skulpturer samt en ljusinstallation.

Projektet som fått namnet Take Tomorrow Back, är ett samarbete mellan Söderhamns kommun, föreningen Norra station, som har sin bas i Ljusdal, och lokala fastighetsägare.

Läs mer: Take tomorrow back - konstprojekt smyckar Söderhamn

Mer information och program: Söderhamn 400 år - så firar vi 7 september

Brett utbud i programmet

På scenen kommer vi att få se Miriam Bryant, samt Monica Törnell och syskonen Anna och Joel Sahlin. Plus annan artist inom sitt gebit, Dick Harrison, professor i historia och författare, som föreläser om vår stad och kommun. Det väntar också högtidstal och hälsning från kungahuset.

Det kommer också att släppas 50 platser för att se festivalen på plats, onsdag 26 augusti kl 10.00 via Tickster.

Läs mer: Låt Live Leva - livemusik under pandemin Länk till annan webbplats.

Instagram: latliveleva

Välkommen att fira Söderhamn!

Senast uppdaterad: 3 september 2020