Ljusnelöpet är nästa steg i Söderhamnsklassikern - häng på!

Välkommen att delta i Ljusnelöpet. Start vid Stenbergaskolan i Ljusne 12 september. Du kan också springa senare under vecka 38, då går starten från Ljusne Ala OK:s klubbstuga.

Cyklingen är avklarad och Söderhamnsklassikern rullar vidare. Den 12 september är det dags för nästa punkt: Ljusnelöpet. Välj mellan kort eller lång bana och ta en bild vid någon av fotoplatserna. Klara, färdiga, spring!

Starten av Ljusnelöpet går i gångtunneln vid Stenbergaskolan, Ljusne. Anmälan vid starten, parkering på skolgården (skyltat). De löpare som vill ha tidtagning får låna en SI-pinne (som tar tiden). Löpare som springer med tidtagning startar först, därefter övriga deltagare.

Lång eller kort bana

Det finns två bansträckningar: 10,8 kilometer samt 5 kilometer. Du som väljer korta banan följer gul snitsel, för långa är det orange som gäller. Det är även markerat med pilar.

Banan kommer att sitta uppe hela vecka 38, då med start vid Ljusne Ala OK:s klubblokal där det också finns information om banorna.

Läs mer: Korta banan (PDF) , 1.1 MB. Långa banan (PDF) , 1.2 MB.

Interaktiv karta: Följ var du är längs banan Länk till annan webbplats.

Hitta hit: Ljusne Ala OK:s klubbstuga Länk till annan webbplats.

Ta en bild som bevis

Längs båda banorna finns fotoplatser, så kallade selfie spots - en på korta banan och två på den långa, samt vid start och mål. Ta en ”selfie” vid någon av fotoplatserna och visa sedan bilden för att få din stämpel i Klassikerkortet. Det sker på Hällåsen Aquarena under badets ordinarie öppettider.

Nästa delmoment i Klassikern är Höstvandringen, lördag 3 oktober, en åtta kilometers vandring med start och mål vid Aquarena på Hällåsen.

Läs mer: Söderhamns-klassikern Länk till annan webbplats.

Frågor om Söderhamnsklassikern – kontakta:
Therese Nilsson
Telefon: 0270-756 21.
E-post: therese.nilsson@soderhamn.se

Senast uppdaterad: 8 september 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp samtalsförmedlande tjänster.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn