Misstänkt algblomning

Bild

Misstänkt algblomning

Rapporter om misstänkt algblomning har inkommit. Vi rekommenderar att man undviker kontakt med algerna. Man bör inte bada och inte heller låta hundar dricka av vattnet.

Idag, 5 oktober, har vi fått in två olika observationer om misstänkt algblomning. En från Skärså och den andra från Långharen i närheten av Humlegårdsstrand. Detta är troligen cyanobakterier och vi kommer att skicka prov till Informationscentralen för bottniska viken i morgon. Tills vi vet med säkerhet vad det är bör man undvika kontakt med vattnet. Man bör inte bada och inte heller låta hunda dricka av vattnet.

Rapportera om du upptäcker misstänkt algblomning eller har frågor – kontakta:

Om du upptäcker algblomning vid någon av kommunens offentliga badplatser – kontakta Kultur- och fritidsavdelningen:
Tel 0270-750 00, e-post: kultur.samhallsservicenamnden@soderhamn.se
De offentliga badplatserna är: Bocksjön, Florsjön, Färsjön, Härnebosjön, Långbo, Skogsand, Stenö, Storsand, Storsjön och Vallviks havsbad.

Om du upptäcker algblomning på annan plats i Söderhamns kommun, eller har frågor om hälsorisker, kontakta Bygg- och miljöförvaltningen:
Tel 0270-750 00, e-post: bygg.miljonamnden@soderhamn.se

Har du sett något ovanligt eller har det skett något akut vid havet eller kusten?

Vill du rapportera en händelse, till exempel en algblomning eller om du sett ett dött djur på stranden ska du kontakta Informationscentralen för Bottniska viken Länk till annan webbplats. som tar emot observationer och informerar om det aktuella läget i Sveriges kustvatten.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn