Söderhamns nya skidbro är invigd

Bild

Nu är skidbron över Flygvägen officiellt invigd. Marjo Myllykoski (M), ordförande i kultur- och samhällsservicenämnden klipper bandet som hålls av Pär Södergren från entreprenören Bygg-Bengt och kommunens tekniske chef Ali Nefzi. Söderhamns-Kuriren förevigar ögonblicket.

Nu är det klippt – för Söderhamns nya skidbro. Monteringen över Flygvägen har gått fint och Söderhamnsbor kan nu skida, vandra och löpa tryggt i många år framöver.

Den förra ordinarie skidbron över Flygvägen plockades bort efter en inspektion 2016, en annan bro lånades in från Trafikverket men även den plockades bort efter att ha tjänstgjort under SM-veckan 2017.

Till sist är nu är en ny bro på plats. Bandet klipptes fredag 13 för ett bygge som lär stå länge. Motionärer och friluftsmänniskor får säker resa över vägen mellan Hällmyra och Hällåsenområdet i minst 80 år. Den nya bron har asfaltbeläggning, snörasskydd och räcken, är elva meter bred och 37 meter lång och lever därmed upp till kraven för internationella tävlingar.

- Mycket har sagt och skrivits och många har kämpat för bron. Att den nu är på plats är viktigt för utvecklingen av området och för hur vi i Söderhamns kommun kan utveckla frilufstlivet. Bygga broar gäller ju också i relationer och nu skulle jag vilja att vi ser framåt och att bron innebär lite av en omstart, säger Marjo Myllykoski (M), ordförande i nämnden för kultur- och samhällsservice.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 november 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn