Spår på Stugsundsudden och ny backe bakom bandyhallen - välkommen ut i vintervädret!

Skidspår på Stugsundsudden breddar möjligheten för den som vill ut i spåren. Söderhamns kommun ser också till att skidmöjligheter finns vid Hällmyra och Hällåsen.

Gillar du vintervädret? Då kommer fina nyheter för dig: skidspår på Stugsundsudden och nypistad pulkabacke bakom bandyhallen.

Nu ökar möjligheterna för den skidsugne att komma ut i vintervädret då Söderhamns kommun dragit upp spår på Stugsundsudden. Där finns nu tre parallella spår för klassisk åkning, med tanken att det både ska finnas plats för för barn och föräldrar att åka i egen takt och för den som vill köra om. Det plana underlaget lämpar sig perfekt för motionären och de yngre åkarna.

Spåren på Stugsundsudden kommer att skötas av spårpersonalen som också sköter Hällmyra/Hällåsen. Ambitionen är att hålla fina spår, så långt resurserna medger. Vid behov av prioritering går Hällåsen/Hällmyra först, detta beroende på personal- och maskinresurser.

Parkeringsmöjligheter finns alldeles intill.

Se mer: Hitta till Stugsundsudden Länk till annan webbplats.

Ny backe bakom bandyhallen

Söderhamns kommun presenterar också nya möjligheter till pulkaåkning och skidåkning på baksidan av bandyhallen på Hällåsen. Där finns nu en lättare plan slinga för stakträning på Hällåsensidan samt nypistade backar för lek och skoj med pulka.

Kliv på skidorna direkt och du kan nå hela skidanläggningen på båda sidorna med hjälp av bron, därmed finns möjlighet till både skate och klassisk åkning. Intill pulkabacken finns både bänkbord och grillringar.

Pulkabacken är belyst kvällstid mellan kl 15 och 22. Parkering sker utanför simhallen eller bandyhallen för en kortare promenad upp till grillplatsen. Vänligen respektera detta.

Nya belysta pulkabacken bakom bandyhallen, strax intill finns bänkbord och grillmöjligheter.

Massor av möjligheter

Fler tips på centrumnära platser för vinteraktiviteter:

  • Västra berget och Kungsberget, även plogat upp från Västra promenaden.
  • Alirs öga - (finns bänkbord, fler kommer nästa vecka).
  • Stormorshäll - vägen plogad hela vägen fram.
  • Klossdammen - både isbana, grillplats, bänkbord och fin pulkabacke.
  • Hällmyras pulkabacke.

Spårstatus för de spår som sköts av Söderhamns kommun (även Hällmyra och Hällåsen) hittas på skidspår.se.

Välkommen ut!

Läs mer: Spårstatus - skidspar.se Länk till annan webbplats.

Stugsundsudden erbjuder skidåkning strax intill Söderhamnsfjärden.

Senast uppdaterad: 29 januari 2021