Jon Schöning ny chef för omvårdnadsförvaltningen

Jon Schöning, ny chef för omvårdnadsförvaltningen.

Söderhamns kommun har rekryterat en ny chef för omvårdnadsförvaltningen. Det blir Jon Schöning som efterträder Anna-Karin Eklund. Han tillträder 12 april.

Omvårdnadsförvaltningens nye chef är Jon Schöning, beteendevetare i grunden, uppvuxen i Röste och nu boende i Arbrå.

- Det här känns riktigt roligt och spännande. Jag är jätteladdad för att börja, säger Jon Schöning, som tillträder som förvaltningschef den 12 april.

Närmast från Nytida

44-åringen har under flera år jobbat med hela spektret av vård och omsorg på den privata sidan. Sedan 2014 har han varit regionchef - från Norrtälje i söder till Boden i norr – i Nytida som har omkring 400 enheter runt om i landet. Jon Schöning har också erfarenhet av att jobba i kommunal verksamhet.

- Det är spännande att vara tillbaka i en kommun igen. Jag har förstått att det är mycket på gång i Söderhamns kommun nu och det ska bli roligt att vara med på den resan, säger Jon Schöning.

Kommer att bidra

Kommunchefen Patrik Jakobsson är nöjd med den nya rekryteringen.

- Det känns väldigt bra att Jon inom kort börjar jobba hos oss med uppdraget som förvaltningschef i omvårdnadsförvaltningen. En omfattande och kritiskt viktig verksamhet som berör många i samhället och många medarbetare. Jon börjar i en utmanande tid med en pågående pandemi, samtidigt har vi också både nödvändiga och intressanta förbättringsarbeten pågående. Med sin bakgrund och erfarenhet kommer Jon tillföra mycket i det arbetet, och jag önskar honom all lycka i sitt nya jobb tillsammans med oss.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 februari 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn