Sopning och sandupptagning under våren - start vecka 13

Från vecka 12 Söderhamns kommun ut i kommundelarna för att sopa upp sand från vintern.

Från vecka 13 och sju veckor framåt kommer Söderhamns kommun för att sopa upp sand från vintern. Här kan du se hur prioritering och turordning ser ut.

Ett säkert vårtecken är den upptagning av sand och grus som Söderhamns kommun varje år utför på våra gator och gång- och cykelvägar.

Arbetet sker efter en turordning som kan skifta år för år. Varje kommundel sopas enligt ett uppgjort schema, datum är preliminära och kan komma ändras på grund av till exempel otjänligt väder, maskinhaveri eller andra oförutsedda händelser.

Två veckor tidigare än tänkt

Planen för 2021 har varit att starta sopning och sandupptagning vecka 15 men det kommer att dra igång redan vecka 13 (måndag 29 mars).

- Vädret har varit gynnsamt, då tycker vi att det är lika bra att köra igång, säger Karina Nylander, servicechef i Söderhamns kommun.

Att tänka på när vi kommer

Tips: för att vi ska få bort så mycket sand som möjligt från våra gator det viktigt att ta hänsyn till datumparkeringen, passa också på att sopa bort sand från din trottoar innan vi kommer.

Våren är här!

Läs mer: Sopning och sandupptagning - schema för 2021

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 mars 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn