Söderhamnsporten – detta är på gång när vi utvecklar den nya stadsdelen

Det växer fram ny infrastruktur vid Söderhamnsporten, den västra infarten till Söderhamn. Först byggs en rondell, efter sommaren väntas Willys komma igång med bygget av en ny butik.

En ny rondell, bygget av Willys och avstängning av Ostkustbanan. I sommar och framåt väntar flera projekt som kommer att utveckla Söderhamnsporten men också påverka trafiken.

Det är saker på gång i Söderhamnsporten, där en ny stadsdel växer fram vid västra infarten till Söderhamn. Det handlar om byggen som startar och om Trafikverkets avstängning av järnvägen, åtgärder som kan komma att påverka trafiken.

Detta händer härnäst

Vi hoppas på överseende med detta och ser fram emot att komma vidare med utvecklingen av ett spännande och attraktivt område.

Detta väntar i eller i anslutning till området Söderhamnsporten den närmaste tiden.

  • Ny rondell: Under hösten startar av ny rondell samt annan infrastruktur. Trafiken in och ut från Söderhamn, samt till näringsdidkare i området leds då tillfälligt om. Skyltning sker i god tid innan. Vi hoppas för förståelse för att det tidvis kan bli störningar/begränsad framkomlighet utmed Söderhamnsporten under byggperioden.
  • Willys byggs: Ambitionen från Willys är att starta bygget en ny fullstor butik efter sommaren 2021.

Läs mer: Arwidsro bygger Willys i Söderhamn Länk till annan webbplats.

  • Ostkustbanan stängs av: 2 augusti till 21 november kommer Trafikverket att stänga av Ostkustbanan för all tågtrafik mellan Gävle och Söderhamn, på grund av spår- och växelbyten. Åtta mil järnväg ska få en rejäl upprustning för mer pålitliga och hållbara resor i framtiden.

Läs mer: Information om arbetet på järnvägen (Trafikverket) Länk till annan webbplats.

X-trafik och SJ har tillsammans tagit fram trafiklösningar med goda resmöjligheter för dig som reser till, från eller genom Söderhamnsporten.

Läs mer: Så reser du under avstängningen (X-trafik) Länk till annan webbplats.

Kontakt Söderhamnsporten

Har du frågor, välkommen attt kontakta:
Erik Nordgren, projektledare Söderhamns kommun
E-post: erik.nordgren@soderhamn.se

De röda markeringarna visar rondell och väg som ska byggas utanför McDonalds och Preem med start i sommar. De gula huskropparna är en vision av hur området kan komma att se ut i framtiden.

Senast uppdaterad: 14 september 2021