Statliga pengar till sommarlovsaktiviteter – föreningar ansöker senast 23 maj

Söderhamns kommun har fått en del av de pengar som Regeringen uppdragit till Socialstyrelsen att dela ut till kommunerna för kostnadsfria lovaktiviteter. Har din förening en idé om en aktivitet - ansök om bidrag senast 23 maj!

Söderhamns kommun har fått statliga bidrag för gratis lovaktiviteter 2021. Föreningar som vill ansöka om bidrag för sommarlovsaktiviteter gör det senast 23 maj. Välkommen med er ansökan!

Söderhamns kommun har fått 1,1 miljoner kronor av de 200 miljoner som Regeringen nyligen beslöt att rikta till kommunerna för stöd till avgiftsfria och coronaanpassade lovaktiviteter under lovtillfällen 2021, med fokus på barn och unga i åldrarna 6–15 år.

Lovaktiviteterna ska stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn och unga med olika social bakgrund.

Snabba ryck – ansök snabbt!

En del av de statliga pengarna kommer Söderhamns kommun som tidigare att dela ut till föreningar som arrangerar lovaktiviteter. Precis som tidigare får föreningarna ansöka för sina aktiviteter och bifoga ekonomisk kalkyl och beskrivning av de planerade aktiviteterna.

Sommarlovet är i antågande vilket betyder att det blir snabba ryck om handläggningen ska hinnas med, därför måste alla föreningar som vill ansöka om de statliga sommarlovspengarna att skicka in en ansökan innan 23 maj.

Föreningar ansöker med blankett som skickas digitalt till Söderhamns kommun.

Ansök: Ansökningsblankett sommarlovsaktiviteter 2021 (PDF) , 205.1 kB.

Brett utbud för en aktiv sommar

Parallellt med de aktiviteter som föreningarna står för väntar också gratis lovaktiviteter där kommunen samarbetar med civilsamhället. Information hittar du på soderhamn.se inom kort.

Senast uppdaterad: 12 maj 2021