100 sommartips – för din aktiva semester på hav och land

Bilden visar en sommarklädd flicka vid havet med bår i bakgrunden.

Vi har samlat de 100 bästa sommartipsen för dig som vill semestra hemma i Söderhamn och för alla som besöker sommarstaden Söderhamn med kringliggande orter.

Det ligger helt rätt i tiden att ”hemestra” och att återupptäcka sin omnejd. Vi vill ge söderhamnarna fler anledningar (100 stycken) att stanna hemmavid på sin semester. Samtidigt vill vi locka besökare att upptäcka sommarpärlan Söderhamn. Ju fler besökare och ju fler som ”hemestrar” – desto bättre för hela Söderhamns näringsliv, nu och framåt.

Vi väljer att köra kampanjen trots pandemin då de allra flesta tipsen kan upplevas med god distans och arrangörer har numera en god vana att organisera sina verksamheter på ett smittsäkert sätt. Samtidigt ser vi också en en ljusglimt då den successiva återgången till en mer normal situation är nära.

Enkelt att hitta de upplevelser du lockas av

Eftersom tipsen är så många har vi kategoriserat dem för att du enklare ska hitta det som passar just dig:

En hand håller vykort med texten 100 sommartips.

Skicka en sommahälsning och tipsa om våra 100 sommartips till nära och kära! Vykorten är gratis och du hittar dem på vår turistinformation, InfoPoints och hos din lokala handlare i centrum.

Tipsa gärna fler om våra sommartips

Du kan sätta sommarstaden Söderhamn på kartan genom att:

  • Gilla, dela och tagga vänner i våra sociala medier
    Du gör stor skillnad för spridningen och rankingen i algoritmerna.
  • Skicka analoga vykort
    Vykort finns bland annat att hämta gratis på nya turistinformationlänk till annan webbplats vid korsningen Köpmangatan/Skolhusgatan i centrala Söderhamn, även på våra InfoPointslänk till annan webbplats. Även hos din lokala handlare i centrum.
  • Berätta muntligt för nära, kära och ditt nätverk.

Tack till dig som gör skillnad!

Rekommendationer utifrån covid-19

De allra flesta tipsen kan upplevas med god distans. Följ läget med smittspridningen och de nationella och eventuellt lokala rekommendationer som gäller. Stäm gärna av med arrangören så att just din upplevelse blir av.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 juni 2021

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn